BiH dijaspora

DOKTOR ONLINE PLATFORMA: Pacijenti putem video linka mogu dobiti dijagnozu

Mlada naučnica Hana Ćosić nakon sticanja znanja u u Švedskoj, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Belgiji, vrativši se  u Bosnu i Hercegovinu, sa najboljim domaćim software programerima i ljekarima pokrenula je prvu platformu za telemedicinu u BiH. Pomoću ove platfrme telefonske medicinske konsultacije bit će  dostupne svima bez obzira u kojoj zemlji korisnici borave.

Doktor Online platforma povezuje najbolje ljekare iz BiH, ali i dijaspore koji pružaju usluge savjetovanja o zdravlju putem tog sistema.  

Prvi korak je da skinete aplikaciju i logujete se. Potom je potrebno odabrati nekog od doktora na platformi i zakazati videokonsultaciju ili poslati pisani upit. Nakon što opišete svoje simptome i dodate sliku, ako je potrebno, slijedi korak online plaćanja i tada je upit poslan. U finalnom, trećem koraku će vas pozvati ljekar ili će vam poslati odgovore. Imate oko 15 minuta za razgovor putem videokonsultacija. A ako ste poslali upit, na svom mobitelu putem aplikacije ćete dobiti odgovor doktora.

Zahvaljući novim tehnolgijama na ovaj način koliko toliko je moguće preboliti odlazak kvalitetnih ljekara iz domovine.

BHDINFODESK

DOKTOR ONLINE PLATFORMA

Related posts

Savez dopunskih škola Bosne i Hercegovine: KONKURS ZA NAJBOLJE LITERARNE I LIKOVNE RADOVE UČENIKA

Kako se oporezuju doznake iz dijaspore

BHD Info Desk Administrator

Žepa: Otvoren Memorijalni centar s imenima 495 ubijenih nekadašnje UN zaštićene zone

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment