Sport

Husref Musemić: Rukovodstvu NS/FS BiH bit će predloženo šest mladih igrača za daljnje provjere

banner

Proteklog vikenda  u Jacksonville na Floridi, u organizaciji  US Soccer Education iz Denvera a u tijesnoj  saradnji sa NS/FS Bosne i Hercegovine,  uspješno je okončan četverodnevni BALKAN SOCCER CAMP. Preko 70 mladih igrača iz Amerike i Kanade od  renomiranog stručnog  štaba koji su činili specijalni gost Husref Musemić, Erick French,Slobodan Čobo Janjuš,Murat Alibašić, Admir “Ado” Šarčević,  Muhamed Fazlagić – Fazla, Nedim Runda, Izet Kantarević, Mehmed Smajić i Kenan Mehmedić zaista  su imali šta naučiti. Pored toga,  u odgovarajućim trening utakmicama protiv mnogo starijih i uigranijih timova, talenti iz Amerike  dobili su priliku da svoje umijeće pokažu na zelenom polju.

Obzirom da je po prvi put na ovakvom jednom kampu u Americi iskusnom oku trenera FK Sarajevo Husrefa Musemic nije promakla jedna razliku izmedju naše djece ovdje u Americi i u Bosni i Hercegovini: “ iznenađen sam koliko ova djeca na kampu imaju snage, koliko puno trče, kako su agresivni u igri, čvrsti i hrabri u duelima, jedini nedostatak koji sam vidio u odnosu na djecu iz domovine je da zaostaju  na polju taktičke uvježbanosti. Naravno, taj nedostatak u pravom klubu se vrlo brzo otklanja. Potencijala među našom omladinom ima i sigurno će nekoliko fudbalera ukoliko nastave vrijedno raditi napraviti dobre karijere. Moram također  reći  da su uslovi na kampu bili odlični, organizacija izvanredna, gostoprimstvo naših ljudi  u Jacksonville zaista više nego domaćinsko. Hvala im na svemu!”

Stručni  štab  koji je radio na  kampu  rukovdstvu  NS/FS Bosne i Hercegovine  odlučio je  predložiti  fudbalerku 17-godišnju Ajlu Duračak i nogometaše Alena Dizdarevića, Namira Okića, Amela Šehića i Denisa Miljkovića te golman Harisa Džafića.

Ovaj kamp kao i svi  predhodni su  pokazali da je ovo dobar put kako doći do naših talenata u dijaspori, jer na otvorenoj sceni svi su imali priliku da se nametnu.

Namik Alimajstorović – BHDINFODESK

Murat AlibašićOtvaranje kampaBosnia U17Buduci asoviBosnia U13Stručni štabAdmir “Ado” Šarčević i Husref MusemićSudijeusref Musemic i Ajla DuračakNamir OkićAlen Dizdarević Amel ŠehićDenis MiljkovićHaris Džafić

Related posts

Kruže glasine: Jusuf Nurkić prelazi u Cleveland Cavalierse?

Editor

Podržimo naše Zmajiće: BiH kadeti na Evropskom prvenstvu u Engleskoj (raspored utakmica i kupovina ulaznica)

BHD Info Desk Administrator

Napadač Twentea Haris Vučkić pozvan u reprenzentaciju Slovenije

Editor

1 comment

Mladi fudbaler Denis Miljković pozvan u selekciju (U18) reprenzentacije BiH – BHDINFODESK 25/01/2019 at 23:05

[…] Husref Musemić: Rukovodstvu NS/FS BiH bit će predloženo šest mladih igrača za daljnje provjere […]

Reply

Leave a Comment