Biznis

Zahvaljujući bh. biznismenima: Za oko 30 posto povećan Izvoz u Norvešku

banner

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević, na godišnjoj sjednici udruženja Pozitiv u Zenici, rekao  je da je plan povećanja izvoza u ovu skandinavsku zemlju dostignut pa čak i premašen.

U odnosu na prošlu, ove godine je, prema dostupnim podacima, izvoz povećan za gotovo 30 posto, i to bez decembarskih podataka”, ističe ambasador Makarević.

Upravo je Ambasada BiH u Oslu bila organizator i domaćin prvog susreta članova Udruženja poslovnih ljudi iz BiH “Pozitiv” s bosanskohercegovačkim biznismenima u Norveškoj koji su u ovoj skandinavskoj zemlji nedavno registrirali Norveško-bosanskohercegovačku komoru.

“Ideja je bila povezati poduzetnike iz Bosne i Hercegovine s bh. poduzetnicima iz Norveške, koji su sada organizirani i žele saradnju s domovinom. I ta ideja je urodila plodom. Pogotovo sto je prvi susret u Oslu bio ujedno i prvi put da privrednici iz BiH u ovolikom broju i organizirano dolaze u Norvešku kako bi uspostavili kontakt i saradnju s našim iseljenicima koji posluju u ovoj zemlji”, naglašava Makarević.

BHDINFODESK

Related posts

Izložba inovacija u Istanbulu: POZLATILA SE ARMINA MAČKOVIĆ

Od septembra direktna aviolinija Sarajevo – London

Urednik BiH Info Desk

Batagon: Nismo prvi investitor koji je doživio neprijatnosti u RS

Editor

Leave a Comment