Sport

Erko Jun donirao sportsku opremu u vrijednosti od 10.000 KM kolektivima u Živinicama

Ermin Junuzović alias Erko Jun obradovao je brojne sportske radnike u Živinicama vrijednom donacijom sportske opreme. Najpopularniji Bosanac na društvenoj mreži Facebook, na kojoj ga prati
preko 4.3 miliona ljudi, poklonio je muškom rukometnom klubu Konjuh, ženskom rukometnom klubu Živinice, muškom košarkaškom klubu Spartans, te plesnom studiju Dina opremu u vrijednosti od 10.000 KM.

Junuzović, koji je svjetski poznat fitness model i sve uspješniji MMA borac, na ovaj način u velikoj mjeri je pomogao rad sportskih kolektiva u Živinicama.

“Ovu sportsku opremu iskoristili smo za naš omladinski pogon u koji posljednjih godina dosta ulažemo. Ovaj gest je sigurno odličan i za popularizaciju sporta i košarke u Živinicama. Svaki put kada se nešto slično desi, to izazove veliku pažnju šire javnosti i sigurno da će potaknuti i druge sportiste i uspješne Bosance i Hercegovce da rade slične stvari. Erko je odličan ambasador BiH u svijetu, ali iznenađen sam da ima svoj brend sportske odjeće. Još jednom mu hvala u ime svih članova muškog košarkaškog kluba Spartans, ali zahvalnost ide i Selvedini Mašić-Gušić koja je bila posrednik i koja je poznata po svom humanitarnom radu, kaže Mirza Memić, direktor muškog košarkaškog kluba Spartans.

Gestom Erka Juna oduševljen je i Anto Tadić, član Upravnog odbora ženskog rukometnog kluba Živinice. Najvjerovatnije da će najpopularniji Bosanac na Facebooku i u budućnosti pomagati rad ovih sportskih kolektiva.

“Erko je izrazio želju da i u narednom periodu pomaže rad klubova. Nama je svaka pomoć dobro došla. Donacija opreme od Junuzovića došla je kao kec na desetku, jer su nam svi fondovi u klubu prazni. U državi je teška situacija, a, nažalost, o sportu se vodi sve manje računa. Ipak, ovakvi primjeri daju nam nadu u bolju budućnost i da nismo prepušteni sami sebi”, zaključuje Tadić.

NAP/BHDINFODESK

Related posts

Adnan Ćatić najavio povratak u ring

Tirana: Prije 25 godina fudbalska reprezentacija BiH odigrala prvu zvaničnu utakmicu

BHD Info Desk Administrator

Današnji meč rukometaša BiH i Austrije prenose tri TV kuće

Urednik BiH Info Desk

1 comment

Zlatan 16/02/2019 at 20:54

Svaka cast, bravo!

Reply

Leave a Comment