Dopunske škole

MINHEN: HARIS HALILOVIĆ RAZGOVARAO SA PREMIJEROM ZVIZDIĆEM O BOSANSKIM ŠKOLAMA

Osim susreta sa dragim ljudima, prijateljima i dugogodišnjim aktivistima Bosne i Hercegovine u Bavarskoj, u četvrtak, 14. februara 2019. godine, na prijemu u Generalnom konzulatu BiH u Minhenu imao sam priliku projekat Očuvanje maternjeg jezika i identiteta građana BiH u dijaspori kroz dopunske škole BiH i kulturne djelatnosti predstaviti i predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine prof. dr. Denisu Zvizdiću.

Predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH informisao sam o svemu onome što su aktivisti BiH u Savezu dopunskih škola BiH uradili i rade u oblasti dopunskog obrazovanja djece građana BiH u Njemačkoj na bosanskom jeziku, o 50 odjeljenja dopunskih škola BiH na bosanskom jeziku (samo u Njemačkoj), svakodnevnoj asimilaciji, značaju obrazovanja djece i mladih u dijaspori na maternjem jeziku i kroz to jačanju veza sa domovinom, te neophodnosti da država Bosna i Hercegovina adekvatnije reguliše oblast dopunskog obrazovanja i pomogne rad dopunskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori, na čemu godinama apelujemo.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH prof. dr. Denis Zvizdić izrazio je veliku zainteresiranost za ovaj projekat.

Zahvaljujem se generalnoj konzulici BiH u Minhenu Ruzmiri Tihić-Kadrić što je upriličila ovaj susret i razgovor.

BHDINFODESK

Related posts

Islamski kulturni centar Grac: Uspješna realizacija kućnog mekteba

Urednik BiH Info Desk

Mladi bh. ljekar Nedim Selimović završio Medicinski fakultet sa prosjekom 8,99

BHD Info Desk Administrator

U Minhenu održan sastanak bosanskih dopunskih škola: Roditelji žele da njihova djeca znaju bosanski jezik i više o svojoj domovini

1 comment

Danijel 16/02/2019 at 21:01

Sve ce to Denis pazljivo razmotriti i nakon toga nista neuraditi.

Reply

Leave a Comment