Društvo

ZATAŠKAVANJE DAVIDOVOG UBISTVA: Protiv Davora Dragičevića podneseno 27 prijava

banner

Protiv Davora Dragičevića, oca  Davida Dragičevića koji je ubijen pod još uvijek nepoznatim okolnostima, podneseno je ukupno 27 prekršajnih prijava, otkriva izvor Srpskainfo blizak policiji.

– U pitanju su prijave podnesene po Zakonu o prekršajima, a zbog narušavanja javnog reda i mira i drugih prekršaja koji su nastali tokom višemjesečnog perioda okupljanja grupe Pravda za Davida na banjalučkom trgu, kao i tokom decembarskih protesta u Banjaluci – objasnio je odlično obaviješteni izvor Srpskainfo.

Udaljavanje od istrage

Advokat porodice Dragičević Ifet Feraget još ranije je istakao da učestale prijave protiv Davora Dragičevića i članova grupe „Pravda za Davida“ predstavljaju udaljavanje od istrage ubistva Davida Dragičevića.

– Imamo dokaze koji ukazuju na zataškavanje ubistva Davida Dragičevića. Ovdje nema nikakve politizacije slučaja, već se radi o odsustvu odgovarajuće istrage. Dakle, oni ne rade svoj posao, a hapse i prijavljuju ljude koji traže da tužilaštvo i policija rade taj posao – naveo Feraget.

Posljednja prekršajna prijava protiv članova grupe Pravda za Davida Policijska uprava Banjaluka podnesena je u januaru ove godine kada su Osnovnom sudu u Banjaluci dostavljena dva nova zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv Davora Dragičevića i drugih, a zbog događaja od 30. decembra prošle godine u centru Banjaluke.

Prekršajne prijave

Osim Dragičevića, pokretanje prekršajnog postupka zatraženo je protiv još 19 Banjalučana, a zaprijećene su novčane kazne u ukupnom iznosu od više hiljada maraka, pa čak i kazna zatvora.

Prema dokumentaciji Policijske uprave Banjaluka dostavljene sudu 22. i 23. januara ove godine, a koja je u posjedu Srpskainfo, sankcionisanje Dragičevića i ostalih tražilo se zbog događaja od 30. decembra prošle godine, koji su se odigrali kod Muzeja savremene umjetnosti uoči najavljenog koncerta Harisa Džinovića, te na Trgu Krajine.

U drugom zahtjevu Policijske uprave Banjaluka, singiranom 22. januara ove godine, tražilo se sankcionisanje zbog dešavanja od 30. decembra prošle godine koja su se odigrala oko 23 sata na Trgu Krajine, kada su, kako je navedeno iz Policijske uprave Banjaluka, građani policiji  uzvikivali „Kakvu sliku šaljete iz Banjaluke“, „Sram vas bilo“, „Imamo pravo šetati po trgu“, „Evo, sve nas vodite“…

“Pod maskom”

Iz Policijske uprave Banjaluka traže da se Dragičević i ostali kazne zbog počinjenih prekršaja iz članova 7, 24 i 31. Zakona o JRM. Dok član 24 propisuje kazne do čak 1.500 maraka ili 60 dana zatvora, član 31 navodi da će se kaznom u dvostrukom iznosu kazniti onaj koji pod maskom počini prekršaj.

Ostalo je nejasno ko je za vrijeme protesta bio “pod maskom”.

BHDINFODESK

Related posts

Prijevremeni izbori 2019: SNSD kandidovao Eminu Mešić za načelnicu Bosanskog Petrovca

Editor

Njemačka fondacija Heinrich Böll sutra će objavit opsežni dosje o negiranju genocida u Srebrenici

Editor

Evropska unija: Hrana najskuplja u Danskoj, a najjeftinija u Rumuniji, Bugarskoj i Poljskoj

Leave a Comment