Društvo Zdravlje

Lažna doktorica krivotvorila diplomu medicinskog fakulteta u Mariboru

banner

Lažna doktorica, navodno po struci medicinska sestra, stažirala je u jednoj slovenskoj bolnici sve dok njen mentor nije primijetio da nešto nije u redu s njenim znanjem iz medicine, prenose  slovenski mediji. S krivotvorenom diplomom medicinskog fakulteta u Mariboru, gdje je naknadno utvrđeno da kod njih nije niti studirala, zaposlila se kao pripravnica u bolnici u Izoli te se bez problema upisala u registar ljekara, a da nešto nije u redu najprije je utvrdio njen mentor, primijetivši da ne napreduje kao drugi stažisti i da nema osnovna znanja koja se uče na studiju medicine.

Vijest o lažnoj doktorici, koju je prva objavila televizijska stanica POP-TV, prenijeli su i ostali slovenski mediji, a potvrdili su je i u ustanovi koja ju je zaposlila te u liječničkoj komori. “Tačno, primijetili smo velike nedostatke u njenom radu i obavijestili liječničku komoru, koja je provela sve potrebne postupke”, kazala je za medije Mojca Tušek iz pravne službe opće bolnice u Izoli, potvrdivši da su joj dali otkaz čim se ispostavilo da je riječ o prevari.

Liječnička je komora o slučaju obaviještena 2017. godine, a sada navode da su odmah reagirali i započeli s obnovom postupka kojim se osumnjičena upisala u službeni liječnički registar, a o svemu obavijestili i policiju, objavila je Slovenska agencija STA. Policija navodi da se o slučaju vodi predkazneni postupak koji je “u zaključnoj fazi”. Za kazneno djelo krivotvorenja dokumenata predviđena je kazna do dvije godine zatvora, prenosi Hina.

BHDINFODESK

Related posts

U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH: Duh, duša, tijelo…

Editor

Velika Britanija: Najviše umrlih i zaraženih od početka aprila

Editor

ALBERT I MARGARITA

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment