Društvo Zdravlje

Lažna doktorica krivotvorila diplomu medicinskog fakulteta u Mariboru

Lažna doktorica, navodno po struci medicinska sestra, stažirala je u jednoj slovenskoj bolnici sve dok njen mentor nije primijetio da nešto nije u redu s njenim znanjem iz medicine, prenose  slovenski mediji. S krivotvorenom diplomom medicinskog fakulteta u Mariboru, gdje je naknadno utvrđeno da kod njih nije niti studirala, zaposlila se kao pripravnica u bolnici u Izoli te se bez problema upisala u registar ljekara, a da nešto nije u redu najprije je utvrdio njen mentor, primijetivši da ne napreduje kao drugi stažisti i da nema osnovna znanja koja se uče na studiju medicine.

Vijest o lažnoj doktorici, koju je prva objavila televizijska stanica POP-TV, prenijeli su i ostali slovenski mediji, a potvrdili su je i u ustanovi koja ju je zaposlila te u liječničkoj komori. “Tačno, primijetili smo velike nedostatke u njenom radu i obavijestili liječničku komoru, koja je provela sve potrebne postupke”, kazala je za medije Mojca Tušek iz pravne službe opće bolnice u Izoli, potvrdivši da su joj dali otkaz čim se ispostavilo da je riječ o prevari.

Liječnička je komora o slučaju obaviještena 2017. godine, a sada navode da su odmah reagirali i započeli s obnovom postupka kojim se osumnjičena upisala u službeni liječnički registar, a o svemu obavijestili i policiju, objavila je Slovenska agencija STA. Policija navodi da se o slučaju vodi predkazneni postupak koji je “u zaključnoj fazi”. Za kazneno djelo krivotvorenja dokumenata predviđena je kazna do dvije godine zatvora, prenosi Hina.

BHDINFODESK

Related posts

Uoči obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici Valentin Inzko nametnuće Zakon o zabrani negiranja genocida!?

Editor

DEMATERIJALIZACIJA CIVILIZACIJE

Editor

Istraživanje: Željko Komšić i Milorad Dodik najpopularniji političari u Bosni i Hercegovini

Editor

Leave a Comment