Moj stav Pogledi

Sporni transparent i dalje ispred Dačićevog ministarstva u Beogradu

Transparent „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“ još uvijek nije uklonjen ispred zgrade ministarstva vanjskih poslova u Beogradu, piše Patria. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine ranije je pitala ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića da li je on autor transparenta koji se mjesecima, uz povremene prekide, nalazi ispred zgrade ministatstva u Beogradu? Pored natpisa se nalazi i ruska zastava.

„Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa? Da li je priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen?, stoji u reakciji LSV-a objavljena početkom februara.

„Ako o zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!“, reagirali su iz LSV te najavili da će donijeti i razapeti vlastiti transparent preko postojećeg, ako postojeći transparent ne bude uklonjen.

Related posts

Poruka Bogića Bogićevića javnosti, “a posebno građanima Sarajeva”

Editor

Sudski vještak iz Austrije Siradj Duhan povodom „blajburške mise“ uputio otvoreno Pismo Reis ef. dr. Kavazoviću

BHD Info Desk Administrator

MAKNI NAM SE S OČIJU BAKIRE

Editor

Leave a Comment