BiH dijaspora

Crna strana bh. dijaspore: Narkodiler David Cufaj iz Sarajeva sada uživa u Peruu

banner

David Cufaj iz Sarajeva, koji je prije dvije godine uhapšen u spektakularnoj policijskoj akciji u Peruu dok je spremao isporuku dvije tone kokaina za evropsko tržište, prema odluci suda u Limi, pušten je na slobodu.

Veze s dilerima

Prema pisanju peruanskih novina, Cufaj u Limi živi ugodno, o čemu svjedoči i njegova fotografija objavljena u tamošnjim medijima. Prema nekim informacijama, Cufaj je u svijet južnoameričkih narkokartela uveo Sarajliju Smaila Šikala, koji je početkom januara htio da tonu i po kokaina prebaci iz Perua u Bosnu i Hercegovinu.

Šikalo i Cufaj su komšije i prijatelji iz sarajevskog naselja Boljakov Potok, a u Bokserskom klubu Novi Grad zajedno su trenirali. Cufaj je rođen na Kosovu, gdje je proveo djetinjstvo, a poslije se doselio u Sarajevo.

Milionska vrijednost

Šta je radio prije odlaska iz Sarajeva? Nekoliko godina prije hapšenja, prestao se baviti boksom i preselio se u Holandiju. Povreda ga je primorala da se udalji od ringa. Kontakti koje je imao s evropskim dilerima, pomogli su mu da sklopi partnerstva sa peruanskim dilerima.

Prema pisanju peruanskih medija, Cufaj je bio jedna od najvažnijih osoba u narkoklanu koji je iz Latinske Amerike distribuirao drogu u Evropu.  U januaru 2017., zajedno sa petoricom Peruanaca, kokain sakriven u paketima špargli, pokušao je prebaciti u Amsterdam. Vrijednost zaplijenjenog kokaina tada je procijenjena na čak četiri miliona američkih dolara. 

Dž. PORAČANIN/Avaz

 

Related posts

Moralni sunovrat i kontinuitet anticivilizacijskg djelovanja ambasadora BiH u Kanadi

BHD Info Desk Administrator

Beč: Dr. Kanita Selimović-Nuhanović/ Nisam samo vrlo zahtjevna doktorica, već i vrlo zahtjevna pacijentica

Editor

Minhen/ Dr. Milomir Ninković: Za mene su svi pacijenti jednaki

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment