BiH dijaspora

Crna strana bh. dijaspore: Narkodiler David Cufaj iz Sarajeva sada uživa u Peruu

banner

David Cufaj iz Sarajeva, koji je prije dvije godine uhapšen u spektakularnoj policijskoj akciji u Peruu dok je spremao isporuku dvije tone kokaina za evropsko tržište, prema odluci suda u Limi, pušten je na slobodu.

Veze s dilerima

Prema pisanju peruanskih novina, Cufaj u Limi živi ugodno, o čemu svjedoči i njegova fotografija objavljena u tamošnjim medijima. Prema nekim informacijama, Cufaj je u svijet južnoameričkih narkokartela uveo Sarajliju Smaila Šikala, koji je početkom januara htio da tonu i po kokaina prebaci iz Perua u Bosnu i Hercegovinu.

Šikalo i Cufaj su komšije i prijatelji iz sarajevskog naselja Boljakov Potok, a u Bokserskom klubu Novi Grad zajedno su trenirali. Cufaj je rođen na Kosovu, gdje je proveo djetinjstvo, a poslije se doselio u Sarajevo.

Milionska vrijednost

Šta je radio prije odlaska iz Sarajeva? Nekoliko godina prije hapšenja, prestao se baviti boksom i preselio se u Holandiju. Povreda ga je primorala da se udalji od ringa. Kontakti koje je imao s evropskim dilerima, pomogli su mu da sklopi partnerstva sa peruanskim dilerima.

Prema pisanju peruanskih medija, Cufaj je bio jedna od najvažnijih osoba u narkoklanu koji je iz Latinske Amerike distribuirao drogu u Evropu.  U januaru 2017., zajedno sa petoricom Peruanaca, kokain sakriven u paketima špargli, pokušao je prebaciti u Amsterdam. Vrijednost zaplijenjenog kokaina tada je procijenjena na čak četiri miliona američkih dolara. 

Dž. PORAČANIN/Avaz

 

Related posts

Beč: Otvoren Počasni konzulat BiH

BHD Info Desk Administrator

KUDA IDE BIH DIJASPORA(4)-Mirsada Busuladžić: Domovina svojoj dijaspori treba da ponudi bar pola od onog što nudi Arapima, Rusima i Turcima

UOČI 11. JULA: Ambasade BiH dobile nalog da spuste zastavu na pola koplja

Editor

Leave a Comment