BiH dijaspora

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH: Poziv piscima iz dijaspore

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH poziva autore i izdavačke kuće, koji su u prošloj ili tekućoj godini izdali nova djela, da ih promoviraju na štandu bh. pisaca iz dijaspore na 31. Sajmu knjige. Prijave za učešće na ovogodišnjem Sajmu moguće je dostaviti do 15. marta 2019. godine.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je tradicionalno pokrovitelj predstavljanja književnog stvaralaštva, izdavaštva i naučne literature autora koji vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine, a trenutno žive i stvaraju izvan njenih granica.

31. Međunarodni sajam knjige bit će održan od 17. do 22. aprila 2019. godine u Sarajevu gdje u okviru Štanda bh. pisaca iz dijaspore i na centralnom prezentacionom prostoru Sajma možete na najbolji način predstaviti svoja nova djela  bosanskohercegovačkoj književnoj publici.

Pozivno pismo autorima i izdavačkim kućama u iseljeništvu za učešće na sajmu možete preuzeti ovdje, a prijavni obrazac za učešće i predstavljanje na Sajmu ovdje.

Za sve dodatne informacije vam stojimo na raspolaganju. Popunjen prijavni obrazac šaljite putem e-mail adresa: Jasmina.Alibegovic-Hrustanovic@mhrr.gov.ba ili iseljenistvo@mhrr.gov.ba

Početna stranica

 

Related posts

FOLKLORIJADA – BOSANSKA FEŠTA U OSTALBU

Urednik BiH Info Desk

Republika Irska: U bh. zajednici nema zaraženih virusom COVID-19

BHD Info Desk Administrator

Federalni ministar Ramić u Beču s predstavnicima bh. udruženja iz Austrije

Editor

Leave a Comment