Moj stav

Analiza: Jesu li ratni zločinac i utajivač poreza isti?

Nisu! Ratni zločinac nas otvoreno ubija, vratne žile nam reže, siluje nam tijelo, ostavlja duboke posljedice na našu porodicu, prijatelje i društvo. Ratni zločinac nije hrabar. On samo iskorištava našu naivnost, nepripremljenost, nesposobnost kako bi iživio svoju sujetu, kompleks i opštu bezvrijednost. Ratne zločine nije moguće izbrisati, izliječiti, ali je moguće naučiti zašto i kako se dešavaju, te ih spriječiti.

Utajivač poreza izgleda uglađeno, poštovano u društvu i javno čini dobra djela. Utajivač je profinjen i iz “fine” je porodice. Utajivač se ne bori protiv ratnih zločinaca, bavi se biznisom i sarađuje sa svima, uvijek i u svakoj situaciji. On iskorištava cijelo društvo, sve poznaje i postavlja nove trendove. Uspješno se organizuje sa drugim utajivačima kako bi prikazali da je traženje računa, npr, ofirno. Štiti ih politika, policija, tužilaštvo, sudstvo. Obilaze privatne klinike i javno prikazuju ogromno bogastvo. Nikoga se ne boje, prepotentni su i uobraženi, ali su veliki vjernici, patriote…

Ratni zločin je jasan, a utaju poreza naše društvo ne razumije. Palimo se statusima, a na liječenje čekamo mjesecima. I to odlično odgovara utajivaču poreza, jer on parazitski isisava životnu energiju društva, otima od našeg obrazovanja, zdravstva, kulture, sporta… našeg života.

Teško je objasniti puku, koji je već odavno puko, čiji intelektualci su moralne spodobe, poduzetnici robovlasnici, političari uglavnom šljam, a sposobni utučeni i slomljeni, da je neplaćanje poreza dugoročno najgori oblik genocida. To je klasno čišćenje nepovratnih razmjera, koje će dovesti do potpunog nestanka ljudskog bivstvovanja na zahvaćenom području.

Dobro jutro Bosno i Hercegovino!

Demir Mahmutćehajić

Related posts

Ministar Mektić o ponovo o ubistvu Krunića: Ćutite, bando lopovska

Urednik BiH Info Desk

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990: Mi nismo “istočni susjedi”, mi smo Hrvati!

Editor

Analiza: Zbog autokrata na vlasti dolazi li nam balkansko proljeće?

Leave a Comment