Društvo

Pale: Na kasarni postavljena tabla s imenom i grbom VRS

Pored grba bivše VRS, na tabli se nalazi i neustavni bivši grb entiteta Republika Srpska.

Postavljanje ploče vjerovatno je rezultat inicijative generala OSBIH Gojka Kneževića koji je ranije za RTRS kazao da će se lično postarati da tabla, nakon što je pala prilikom izvođenja radova “bude vraćena kakva je bila do sada”.

Ipak, načelnik ZŠ OS BiH Senad Mašović juče je izdao naređenje za poduzimanje mjera i radnji da obilježja na svim vojnim lokacijama uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH budu u skladu sa Pravilom službe Oružanih snaga BiH.

“Kontrolom unutar sistema odbrane identifikovano je više lokacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koje nisu obilježene u skladu sa tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

“U narednom periodu Zajednički štab Oružanih snaga Bosne i Hercegovine će nastaviti vršiti redovne i vanredne kontrole lokacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te poduzeti mjere i radnje da se sve identifikovane nepravilnosti otklone i uspostave u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima”, saopćeno je iz OS BiH.

Kasarna na Palama sporna je i zbog samog imena, a postavljanje table navodno ima veze sa ranijim neriješenim problemima u kasarni nadomak Sarajeva.

Related posts

Prije 28 godina zavijorila se zastava sa ljiljanima ispred zgrade UN-a

BHD Info Desk Administrator

(Video) London: Mesut Özil napadnut nožem spasio ga Sead Kolašinac

BHD Info Desk Administrator

SAD novi centar epidemije a u Velikoj Britanij i princ Charles pozitivan na koronavirus

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment