BiH dijaspora

DIJABiH#6: BiH Dijaspora na Međunarodnom turniru u Donjem Vakufu

banner

Održan je 6. Međunarodni turnir DIJABiH#6 u Donjem Vakufu. Organizator turnira je Sportski savez općine Donji Vakuf u saradnji sa Košarkaškim klubom „PROMO-Donji Vakuf“ i Savezom Banjalučana u Švedskoj.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja se održava u organizaciji Sportskog saveza općine Donji Vakuf i Saveza Banjalučana u Švedskoj, i ovogodišnji turnir ima za cilj nastavak širenja pozitivne misije povezivanja naših građana u zemlji, dijaspori i regionu, upoznavanje sa drugim državama, kulturama i narodima.

DIJABiH također promoviše sportsku i fairplay igru u  ovom atraktivnom sportskom segmentu.

Turnir je odigran u Sportskoj dvorani Donji Vakuf uz učešće ekipa iz opštine Žabalj, Srbija, Banja Luke i Donjeg Vakufa. Domaćina su predstavljali košarkaši KK „Promo“ koji su slavili pobjedu na turniru.

Ekipa 3 x 3 „Proma“ u sastavu Admir Džihan, Ismail Hodžić, Amer Čaluk i Dino Alkić, koji je ujedno proglašen i najboljim igračem turnira, su u prvom susretu pobjedili ekipu Banja Luke, a u drugoj utakmicu bili su bolji od gostiju iz Žablja.

ovoga puta je realizovana ideja da na turniru učestvuju četiri ekipe iz dijaspore, zemalja regiona i oba bh. entiteta. Pored samog basket turnira, organizirana je i promocija publikacija i knjiga naših udruženja u dijaspori, panel – diskusija na temu nastavka i razvoja međunarodne saradnje, uz učešće predstavnika Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, lokalne zajednice i sportskih organizacija.

Related posts

Savez bh. udruženja u Austriji „Consilium Bosniacum“, podržava inicijativu za olakšavanje dolaska bh. dijaspore u domovinu

BHD Info Desk Administrator

Povratak u Srebrenicu: Saib Smajić avenije New Yorka zamjenio za makadam sela Lipovac

“13. Dani BHAAAS u BiH”: Vrhunski eksperti iz svijeta medicine dolaze u Sarajevo

Editor

Leave a Comment