BiH dijaspora

IN MEMORIAM/ London: Na Ahiret preselio Idriz Saltagić, novinar, publicista i pisac

banner
Danas 03/09/19 na Ahiret je preselio naš  Banjalučanin  Idriz Saltagić. Da mu dragi Allah podari lijepi džennet, a familiji sabur,  na svom FB profilu objavio je njegov prijatelj i sugradjanin gospodin Enver |Cerić.
Idriz Saltagić, novinar, publicista pisac, dugogodišnji aktivista bh. zajednica u Velikoj Britanij i član inicijativnog odbora za osnivanje Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine.

Više od 20 godina bio je novinar-urednik u Radio Banja Luka, te godinama suradnik “Večernjeg lista” iz Zagreba. U godinama izbjeglištva objavljivao je i u bh. novinama koje se štampaju u dijaspori, te na mnogim portalima, nio je aktivan do zadnjih dana.
Objavio desetak knjiga pjesama, priča, drama, putopisa. Knjige su mu promovirane i na Sajmu knjiga u Sarajevu, na manifestacijama “Vezeni most” u Banjoj Luci, u bh. udruženjima u Švedskoj, Švicarskoj, Belgiji, Hrvatskoj te u Londonu. Mnoge njegove pjesme objavljene su na engleskom jeziku, a neke i u antologijama poezije koje su objavljene u Engleskoj.
Redakcija BHDINFODESKA upućuje iskreno saučešće porodici Saltagić.

Related posts

Od 21. do 28. jula Tuzli: Međunarodna ljetna škola klasične gitare uz podršku umjetnika iz dijaspore

BHD Info Desk Administrator

Beč: Bisera Turković i predstavnici bh. udruženja odali počast žrtvama terorističkog napada

Urednik BiH Info Desk

PRIJEDOR 21.JULI 2019.: OSNIVAČKA SKUPŠTINA UDRUŽENJA BOSANSKI KULTURNI CENTAR (BKC)

Leave a Comment