Sport

Mogući protivnici BiH u baražu su Slovačka, Sjeverna Irska i Vels

Zmajevi kroz grupu sa Italijom, Finskom, Armenijom, Grčkom i Lihtenštajnom nisu uspjeli direktno otići na EURO pa će zahvaljujući prvom mjestu u svojoj grupi Lige nacija igrati baraž.

Nakon osmog kola kvalifikacija mogući protivnici BiH u baražu su Slovačka, Sjeverna Irska i Vels.

Baraž se igra poput mini turnira sa polufinalnim i finalnim mečem. S obzirom da su Zmajevi bili prvi u grupi LN u polufinalu 26. marta 2020. godine će biti domaćini, dok će eventualni domaćin finala biti određen žrijebom. Finalni susret igra se 31. marta.

S obzirom da je najbolje rangirana od četiri selekcije igra protiv najslabije rangirane, dok se druga i treća sastaju međusobno već sada je izvjesno da će bh. reprezentacija u play-offu igrati protiv Sjeverne Irske od koje je bila uspješnija u Ligi nacija. U eventualnom finalu bi čekali boljeg iz duela Velsa i Slovačke.

Kada je u pitanju Liga A baraž bi trebali igrati Švicarska, Island te dvije od tri sljedeće selekcije Bugarska, Izrael, Rumunija.

U play offu iz Lige C će se eventualno takmičiti: Škotska, Norveška, Srbija te jedna od selekcija između Bugarske, Izraela i Rumunije.

Gruzija i Bjelorusija imaju zagarantovan nastup u žrijebu u okviru Lige D, a prema trenutnoj situaciji protivnici su im Sjeverna Makedonija i Kosovo.

UEFA je navela da bi prema trenutnom scenariju dodatni žrijeb odlučio koje dvije selekcije između Bugarske, Izraela i Rumunije će u play-off Lige A, a koja u play-off Lige C.

Prema trenutnoj situaciji učesnici baraža su sljedeći:

Liga A: Švicarska, Island, Bugarska/ Izrael/ Rumunija
Liga B: Bosna i Hercegovina, Vels, Slovačka, Sjeverna Irska
Liga C: Škotska, Norveška, Srbija, Bugarska/ Izrael/ Rumunija
Liga D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

 

BHDINFODESK

Related posts

BiH reprenzentativac: Bio na granici smrti, a danas igra za Hajduk

Editor

Uspjeh: Bosanac sudi na Olimpijskim igrama u Tokiju

Editor

Naš bodybuilder Mirnes Husanović dio je svjetske elite: Zovu ga bosanska Godzilla

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment