BiH dijaspora

Putnik na letu Tuzla – Vaxjo (Švedska) u avion unio nož i gulio jabuku

banner

Naočigled zaprepaštenih putnika koji su se 7. oktobra nalazili u avionu na relaciji Tuzla – Vaxjo (Švedska) jedan muškarac je tokom ovog leta izvadio nož dužine 20 centimetara te je počeo da guli jabuku.

Kako saznaje Klix, ovaj slučaj prijavio je jedan od putnika, a ta prijava je otišla i komandiru Terenske kancelarije za bezbjednost aerodroma Granične policije BiH.

O ovom slučaju, iako se desio još 7. oktobra, javnost nije obaviještena, te se postavlja pitanja da li je riječ o zataškavanju ovog incidenta. Kako je potvrđeno, postoji sačuvan snimak KDZ pregleda torbe na kojoj se vidi nož u torbi navedenog putnika.

Trenutno se ispituju okolnosti propusta Terenske kancelarije za bezbjednost aerodroma GP BiH. O svemu je obaviješteno i Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Na proljeće ove godine zabilježen je još jedan incident i to na letu iz Sarajeva za Beč kada je pripadnik Granične policije BiH Elvedin Jusić u avion ušao pijan.

On je u avion unio četiri limenke piva. Uz teško narušavanje ugleda institucije on je doveo u pitanje operaciju izručenja jedne osobe za koju je bio nadležan.

BHDINFODESK

Related posts

Melbourne: Koncert ljubavi – hor Sevdalinka u čast rahmetli Amiru Bukiću

Copo Sejo

Švedska: Mostarac Đenan Mahić odlikovan medaljom za hrabrost

Editor

Šaban Osmanović iz Bosanske Gradiške: Ženio se devet puta, ima djecu od Švedske do Amerike

Leave a Comment