Kultura Muzika

Švedska: Reper Admalish priprema spot za pjesmu “Znam”

banner

Admal Karić poznato je ime među reperima u našoj zemlji. Tridesetčetverogodišnji Brčak, koji posljednjih godina radi i stvara pod pseudonimom Admalish, prošle sedmice je u Sarajevu snimio spot za novu pjesmu “Znam”, za koju potpisuje tekst i muziku.

Premijera spota

Videozapis je snimljen na nekoliko lokacija u glavnom gradu BiH, pod rediteljskom palicom Anisa Mujanovića.

– Izbor je pao na Anisa Mujanovića zbog dugogodišnjeg rada i iskustva u branši. Sarajevo smo izabrali iz razloga što je centar Bosne i kulturno središte zemlje odakle dolazi veliki dio muzike. Sarajevo mi je, također, jako drag grad i karakterističan na svoj način, a tu imam i dosta rodbine. Premijera spota trebala bi biti sredinom novembra, kaže Karić.

Admalish je ranije nastupao pod imenom MrtavŽiv, a svoje pjesme tada je promovisao kroz FM Jam.

– Sarađivao sam sa brojnim kolegama – Mayerom (Sova), Kwonelom (BH Boys), DJ Čekićem, Rima D, Brckobeatzom, Skankom, Frenkiejem&Genocideom, Sliccom, Sheikom Ba… Mnogi od njih su pioniri na rap sceni u našoj zemlji. Zajedno sa Kalilom i NSS-om snimio sam album “ODDS-Od danas do sutra”, a pjesma “Čini mi se” napravila je veliki uspjeh i bila dosta slušana. Album „Repat il Krepat“ snimio sam 2011. godine pod imenom Admalish. Nakon toga sam napravio dužu pauzu u muzici, ali vjerujem da ću se vratiti na pravi način singlom “Kad te nema”, koji je jedna ljubavna “break up” pjesma, a opisuje emocije koje nosi raskid veze, pojašnjava Admalish.

Reper iz Brčkog već dvadesetak godina živi i radi u Švedskoj, gdje je završio i Fakultet političkih nauka.

Kući je najljepše

– Živim u Landskroni, gradiću kraj Malmöa koji je u Švedskoj na prilično lošem glasu zbog kriminala, a također i rasizma. Tu se stranci često generaliziraju, a kriminal se poistovjećuje upravo sa njima. U Landskroni i okolini ima mnogo ljudi iz BiH, jedno vrijeme je tu živio i Dino Merlin. U budućnosti imam u planu da se vratim u Bosnu. Lijepo je svugdje, ali kući je najljepše, zaključuje Karić.

Pripremila: Džemila Busnov

Related posts

Dokumentarac “Besjeda o migraciji”, novi film o mladima i migraciji

Urednik BiH Info Desk

Engleska: Uručen počasni doktorat Nedžadu Avdiću, Srebreničaninu koji je preživio genocid i strijeljanje

Umjetnica Nena Šešić-Fišer: Sarajevo je bilo izvor nadahnuća koje je činilo čuda mogućim

Leave a Comment