BiH dijaspora

Lyon: Povodom Dana državnosti BiH sportsko-humanitarna manifestacija

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u nedjelju 17. novembra će se održati tradicionalni fusal turnir u Lyonu, Francuska.

I ove godine, kao i prethodnih pet, tokom turnira će se organizovati humanitarna akcija. Novac će se prikupljati za asfaltiranje puta do naselja Kadrići, Mjesna zajednica Liplje u općini Zvornik.

– Uvijek smo tu kad je najteže, da pomognemo našem narodu, povratnicima na svoja ognjišta. Njih je malo i bez naše pomoći ništa ne mogu učiniti, poručio je organizator turnira Edin Osmanović.

Do sada je prijavljeno 14 ekipa, a prijaviti se možete još uvijek na broj: 07 82 71 35 61 ili porukom na Facebooku organizatoru Osmanoviću. Ukoliko ne možete prisustvovati turniru, ovim putem možete biti dio humanitarne akcije.

Prijavljene ekipe su:

Bosna Roanne, FC Lavovi Lyon, FC Jadar Lyon, Badzeks Lyon,  Mufloni Roanne,  FC Doff’inne Valence,. Džemat Lyon, Džemat Cluses, BH Legion Lyon,FC Džemat Annecy,  Pro Renov, Podrinje Lyon, FC Drina Lyo, FC Džemat Annecy 7,

Turnir za sada ima tri sponzora, a to su poznati humanitarci: Adem Salihović, Ibrahim Gulam i Badzeks – najpouzdaniji i najsigurniji prevoz robe i putnika na relaciji Francuska – BiH, i obrnuto, poručio je Osmanović.

Planovi organizatora su da ovaj turnir u budućnosti dobije svečaniji karakter i okupi više Bosanaca i Hercegovaca u Francuskoj na proslavi Dana državnosti BiH.

BHDINFODESK

Related posts

Udruženi pokret za Bosnu i Hercegovinu organizirao prijem u Washington D.C.-ju

Rim: „Bosna u srcu“ vas poziva da prisustvujete 24. Komemoraciji žrtava genocida u Srebrenici

Zlatnom ljiljanu i ratnom vojnom invalidu iz Luksemburga, Esadu Agoviću, zbog invalidskih kolica onemogućen ulaz u autobus za Sarajevo

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment