Dopunske škole

Stuttgart: Novogodišnji pokloni za učenike bosanske škole

banner

Petak, 13. decembar 2019. godine bio je dan radosti za djevojčice i dječake polaznike bosanske škole u Rosensteinschule, u Stuttgartu. Naime, posljednji časovi u 2019. godini, umjesto klasične nastave bili su mala svečanost i zajedničko druženje djece, roditelja, nastavnika i koordinatora.

Nakon prezentacije obrađenog nastavnog plana i programa u 2019. godini i onoga što su mališani naučili, predstavnici Saveza dopunskih škola BiH i roditelji obradovali su učenike poklonima, novogodišnjim paketićima. Uslijedilo je zajedničko druženje uz kolače koje su pripremile vrijedne Bosanke iz Stuttgarta i okoline.

Posebno iznenađenje za učenike i roditelje bila je posjeta predstavnika Generalnog konzulata BiH u Stuttgartu, generalnog konzula Begana Muhića i konzula Mirze Husića koji su u svom obraćanju istakli značaj očuvanja maternjeg jezika među djecom građana BiH u dijaspori i veliku ulogu u na tom polju Saveza dopunskih škola Bosne i Hercegovine. Konzuli Muhić i Husić obradovali su djecu poklonima, simbolima BiH, zastavama, olovkama i slatkišima.

Odjeljenje bosanske dopunske škole u Stuttgart Nordu, čiji je koordinator gospodin Muhamed Aganović, jedno je od najaktivnijih odjeljenja bosanskih dopunskih škola u SR Njemačkoj, zadnjih deset godina.

Nastava u bosanskim dopunskim školama koje koordinira Savez dopunskih škola BiH u SR Njemačkoj, u saradnji sa Ambasadom BiH u Berlinu i Generalnim konzulatima BiH u Minhenu, Stuttgartu i Frankfurtu, odvija se po planu, programu i udžbenicima Ministarstva ciovilnih poslova Bosne i Hercegovine za dopunsko obrazovanje djece građana BiH u inostranstvu.

H.H.

Related posts

Mladi naučnik Ibrahim Muzaferija jedini iz BiH predstavio svoj rad na prestižnoj konferenciji o upravljanju podacima i umjetnoj inteligenciji

Urednik BiH Info Desk

Održan seminar za nastavnike i nastavnice bosanskog jezika u Njemačkoj: IZAZOVI I ZNAČAJ OČUVANJA MATERNJEG JEZIKA U DIJASPORI

Editor

Susreti bosanskih škola u Njemačkoj: GOSTI OBOGATILI DJEČIJI PROGRAM O DOMOVINI

Editor

Leave a Comment