Sport

Bosanski biseri u dijaspori: Anes Bunić s deset godina nosilac crnog pojasa

banner
DÜSSELDORF – Neugasivo nadahnuće za pisanje su mi Bosna i Bosanci, posebice djeca, koja se školuju i široko obrazuju, a pri tome imaju visoke kulturne standarde. Mnogi mladi Bosanci u dijaspori dokazali su se u nauci, umjetnosti, sportu… Ono što ih posebno krasi u svemu tome jeste to što duboko i snažno u srcu – Bosnu nose.
Jedan od takvih dragulja jeste i desetogodišnji Anes Bunić. Kristalna ljepota mladih, pa i Anesova, u prvom redu je školovanje. Odličan je učenik i zbog toga je nakon četvrtog razreda (takav sistem u Njemačkoj) u ovoj školskoj godini krenuo u gimnaziju. Pri školi je u šahovskoj sekciji, a pohađao je i plivanje. Već od sedme godine trenira fudbal, a trenutno je kapiten u klubu TUS Nord.
Druga sportska ljubav je judo.  Nakon jučerašnjeg položenog ispita  „crni pojas“ u judu, Anes nastavlja treninge u jednom od najpriznatijih Klubova njemačke pokrajine NRW-a  „Triestraum-kampfsportu“,  ali sada u karateu. Kako kaže: …„treninzi mu daju snagu za prevladavanje svih poteškoća, pa i pri učenju u školi. Ono što je veoma bitno jeste to da kroz treninge jača ta ljubav prema dobru, sigurnosti i zadovoljstvu.
Anesu i svoj našoj djeci u dijaspori želim sretno djetinjstvo i uspjehe na svim poljima, ponajprije u školi!
Ferhat Korajac/BHDINFODESK

Related posts

Šveđanin iz Bosne: Sarajevski stručnjak Vedran Bosnić kandidat za klupu “Zmajeva”?

BHD Info Desk Administrator

Rukometni savez BiH zatražio odgodu utakmica BiH s Njemačkom i Austrijom

Editor

Nashville FC: Fudbaler porijeklom iz BiH ispisao historiju MLS tima

Editor

Leave a Comment