Sport

Bosanski biseri u dijaspori: Anes Bunić s deset godina nosilac crnog pojasa

banner
DÜSSELDORF – Neugasivo nadahnuće za pisanje su mi Bosna i Bosanci, posebice djeca, koja se školuju i široko obrazuju, a pri tome imaju visoke kulturne standarde. Mnogi mladi Bosanci u dijaspori dokazali su se u nauci, umjetnosti, sportu… Ono što ih posebno krasi u svemu tome jeste to što duboko i snažno u srcu – Bosnu nose.
Jedan od takvih dragulja jeste i desetogodišnji Anes Bunić. Kristalna ljepota mladih, pa i Anesova, u prvom redu je školovanje. Odličan je učenik i zbog toga je nakon četvrtog razreda (takav sistem u Njemačkoj) u ovoj školskoj godini krenuo u gimnaziju. Pri školi je u šahovskoj sekciji, a pohađao je i plivanje. Već od sedme godine trenira fudbal, a trenutno je kapiten u klubu TUS Nord.
Druga sportska ljubav je judo.  Nakon jučerašnjeg položenog ispita  „crni pojas“ u judu, Anes nastavlja treninge u jednom od najpriznatijih Klubova njemačke pokrajine NRW-a  „Triestraum-kampfsportu“,  ali sada u karateu. Kako kaže: …„treninzi mu daju snagu za prevladavanje svih poteškoća, pa i pri učenju u školi. Ono što je veoma bitno jeste to da kroz treninge jača ta ljubav prema dobru, sigurnosti i zadovoljstvu.
Anesu i svoj našoj djeci u dijaspori želim sretno djetinjstvo i uspjehe na svim poljima, ponajprije u školi!
Ferhat Korajac/BHDINFODESK

Related posts

Selektor Švicarske Vladimir Petković, vodi trojicu “Bosanaca” na Euro

BHD Info Desk Administrator

Džanan Musa trojkom uz zvuk sirene donio pobjedu Zmajevima

Editor

Muhamed Bešić novi igrač Ferencvaroša

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment