Društvo

(Video) Pogledajte ko će nastupiti za Novu godinu u BiH i regionu

Ovogodišnji doček Nove godine u Bosni i Hercegovini i regionu bit će zaista zanimljv, prilagođen je svačijem ukusu i novčaniku. Ko voli doček na otvorenom može  birati ono što mu odgovara.
Željko Joksimović će građane Sarajeva i brojne turiste uvesti u novu 2020. godinu.
Naime i ove godine javni doček Nove Godine u Sarajevu bit će održan na Trgu Bosne i Hercegovine. Podsjećamo, na Trgu Bosne i Hercegovine prethodnih godina nastupili su Dino Merlin i Zdravko Čolić.
Također, dan poslije, 1. januara 2020. godine, Sarajlije i gosti glavnog grada uživat će uz kultni bend Zabranjeno pušenje.Koncert će biti održan ispred Vječne vatre u Titovoj ulici.
U najluđoj noći na otvorenom će moći uživati i Mostarci, a u gradu na Neretvi, 31. decembra će Hercegovce zabavljati grupa Gustafi iz Istre i Hladno Pivo, dok će drugu večer nastupiti Crvena Jabuka.
Tuzlake će u 2020. godinu najvjerovatnije uvesti popularna grupa Van Gogh, a javni doček će biti organiziran na Trgu Slobode. Zeničane će najvjerovatnije u 2020. godinu uvesti Mostar Sevdah Reunion predvođen producentom Dragijem Šestićem. Banja Luka i ove godine organizuje trodnevni doček nove 2020. godine, a centralna proslava će biti novogodišnji koncert Crvene jabuke i Jelene Tomašević.

U susjednoj Hrvatskoj, svi veliki gradovi se trude osmisliti što atraktivnije dočeke na otvorenom. Neki su već objavili programe, a neki još igraju na efekt iznenađenja. Dubioza kolektiv i Nina Badrić glavni su headlineri muzičkog programa za doček nove godine na otvorenom u Rijeci. Centralni događaj u Puli je doček 2020. godine na Forumu, a tako će biti i ove godine. Svirat će Zabranjeno pušenje i Le Monde, a zabava počinje u 21 sat. Program dočeka na Stradunu u Dubrovniku na Staru godinu počinje tradicionalnom kolendom i dječjim dočekom, u sklopu kojeg nastupa Mia Dimšić. Večernji doček započinje u 21 sat te će na njemu nastupiti Parni valjak.

“Turistička Meka”, kako zovu crnogorski grad Budvu i ove godine je pripremila ponajbolji novogodišnji program u regiji, smatraju mnogi.
Naime, Zdravko Čolić će biti zvijezda novogodišnje noći javnog dočeka na trgu ispred budvanskih starogradskih bedema, dok će 1. januara posjetioce metropole turizma u Crnoj Gori zabavljati Hari Varešanović i srbijanska folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović. Također, tokom petodnevnog programa dočeka 2020. godine u Budvi će nastupiti i popularni svjetski DJ Mahmut Orhan i Ofenbach. U Podgorici će Crnogorce u najluđoj noći zabavaljti grupe Letu štuke i Ničim izazvan, dok će 1. januara moći uživati u koncertu Darka Rundeka i Marka Louisa.

U Beogradu će glavni program trajati dva dana, 30. i 31. decembra, uz nastup 12 izvođača različitih profila. U prednovogodišnjoj noći će nastupiti regionalne muzičke zvijezde poput Raste, Cobija, Sare Jo, dok će Beograd u 2020. zakoračiti uz Maju Berović, Kikija i Pilote i – Lepu Brenu. Nesvakidašnji doček Nove godine bit će organizovan u Novom Sadu. Naime, od regionalnih i svjetskih zvijezda, najrazličitijih žanrova u Novom Sadu će nastupiti – Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, Irkutska filharmonija sa solistima, Božo Vrećo i Camerata Academica, Lollobrigida, Elemental, Kralj Čačka, Dado Topić & Time After Time, Goran Trajkoski, Nolah Live, Dejan Petrović sa orkestrom, Svemirko, Biljana Krstić i Bistrik orkestar, Letu štuke, Alitor, Ljubičice, Kinga Glik, Duc in Altum.

U Skoplju će sve Makedonce i turiste u 2020. godinu uvesti najveća regionalna zvijezda i naš Čarobnjak – Dino Merlin, a doček je planiran na najvećem trgu u ovom gradu.
Kako je saopćeno iz Gradske uprave Skoplja, Dino Merlin je garancija za nivo muzičkog i produkcijskog kvaliteta kakav zaslužuje javni doček o čemu svjedoče brojke posjetitelja i show kakav je priredio proteklih godina ispred zidina Starog grada u Budvi, na dubrovačkom Stradunu kao i na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

„Sarajevo2020 – novogodišnji centar regije“

BHDINFODESK

Related posts

Naša posla: Zbog koronavirusa “zaratili” Čapljina i Trebinje

BHD Info Desk Administrator

Državljanstvo BiH: “Iznenađujući odgovori” u RS-u

Urednik BiH Info Desk

Njemačka: Zbog migranata uhapšeni vozači autobusa iz Tuzle

Leave a Comment