Društvo

(Video) Pogledajte ko će nastupiti za Novu godinu u BiH i regionu

banner
Ovogodišnji doček Nove godine u Bosni i Hercegovini i regionu bit će zaista zanimljv, prilagođen je svačijem ukusu i novčaniku. Ko voli doček na otvorenom može  birati ono što mu odgovara.
Željko Joksimović će građane Sarajeva i brojne turiste uvesti u novu 2020. godinu.
Naime i ove godine javni doček Nove Godine u Sarajevu bit će održan na Trgu Bosne i Hercegovine. Podsjećamo, na Trgu Bosne i Hercegovine prethodnih godina nastupili su Dino Merlin i Zdravko Čolić.
Također, dan poslije, 1. januara 2020. godine, Sarajlije i gosti glavnog grada uživat će uz kultni bend Zabranjeno pušenje.Koncert će biti održan ispred Vječne vatre u Titovoj ulici.
U najluđoj noći na otvorenom će moći uživati i Mostarci, a u gradu na Neretvi, 31. decembra će Hercegovce zabavljati grupa Gustafi iz Istre i Hladno Pivo, dok će drugu večer nastupiti Crvena Jabuka.
Tuzlake će u 2020. godinu najvjerovatnije uvesti popularna grupa Van Gogh, a javni doček će biti organiziran na Trgu Slobode. Zeničane će najvjerovatnije u 2020. godinu uvesti Mostar Sevdah Reunion predvođen producentom Dragijem Šestićem. Banja Luka i ove godine organizuje trodnevni doček nove 2020. godine, a centralna proslava će biti novogodišnji koncert Crvene jabuke i Jelene Tomašević.

U susjednoj Hrvatskoj, svi veliki gradovi se trude osmisliti što atraktivnije dočeke na otvorenom. Neki su već objavili programe, a neki još igraju na efekt iznenađenja. Dubioza kolektiv i Nina Badrić glavni su headlineri muzičkog programa za doček nove godine na otvorenom u Rijeci. Centralni događaj u Puli je doček 2020. godine na Forumu, a tako će biti i ove godine. Svirat će Zabranjeno pušenje i Le Monde, a zabava počinje u 21 sat. Program dočeka na Stradunu u Dubrovniku na Staru godinu počinje tradicionalnom kolendom i dječjim dočekom, u sklopu kojeg nastupa Mia Dimšić. Večernji doček započinje u 21 sat te će na njemu nastupiti Parni valjak.

“Turistička Meka”, kako zovu crnogorski grad Budvu i ove godine je pripremila ponajbolji novogodišnji program u regiji, smatraju mnogi.
Naime, Zdravko Čolić će biti zvijezda novogodišnje noći javnog dočeka na trgu ispred budvanskih starogradskih bedema, dok će 1. januara posjetioce metropole turizma u Crnoj Gori zabavljati Hari Varešanović i srbijanska folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović. Također, tokom petodnevnog programa dočeka 2020. godine u Budvi će nastupiti i popularni svjetski DJ Mahmut Orhan i Ofenbach. U Podgorici će Crnogorce u najluđoj noći zabavaljti grupe Letu štuke i Ničim izazvan, dok će 1. januara moći uživati u koncertu Darka Rundeka i Marka Louisa.

U Beogradu će glavni program trajati dva dana, 30. i 31. decembra, uz nastup 12 izvođača različitih profila. U prednovogodišnjoj noći će nastupiti regionalne muzičke zvijezde poput Raste, Cobija, Sare Jo, dok će Beograd u 2020. zakoračiti uz Maju Berović, Kikija i Pilote i – Lepu Brenu. Nesvakidašnji doček Nove godine bit će organizovan u Novom Sadu. Naime, od regionalnih i svjetskih zvijezda, najrazličitijih žanrova u Novom Sadu će nastupiti – Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, Irkutska filharmonija sa solistima, Božo Vrećo i Camerata Academica, Lollobrigida, Elemental, Kralj Čačka, Dado Topić & Time After Time, Goran Trajkoski, Nolah Live, Dejan Petrović sa orkestrom, Svemirko, Biljana Krstić i Bistrik orkestar, Letu štuke, Alitor, Ljubičice, Kinga Glik, Duc in Altum.

U Skoplju će sve Makedonce i turiste u 2020. godinu uvesti najveća regionalna zvijezda i naš Čarobnjak – Dino Merlin, a doček je planiran na najvećem trgu u ovom gradu.
Kako je saopćeno iz Gradske uprave Skoplja, Dino Merlin je garancija za nivo muzičkog i produkcijskog kvaliteta kakav zaslužuje javni doček o čemu svjedoče brojke posjetitelja i show kakav je priredio proteklih godina ispred zidina Starog grada u Budvi, na dubrovačkom Stradunu kao i na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

„Sarajevo2020 – novogodišnji centar regije“

BHDINFODESK

Related posts

Austrija ne preporučuje svojim građanima da putuju BiH, Srbiju, Albaniju, Kosovo, Makedoniju i Crnu Goru

Editor

Zašto nije dobro zaštitnu masku držati na retrovizoru

Urednik BiH Info Desk

Napad na prostorije Islamske zajednice uz poruku “Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica“

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment