BiH dijaspora

Za mališane iz centra „Vladimir Nazor“ stigli paketići iz Amerike

banner

U susret novogodišnjim praznicima, navijači FK Željezničar iz Amerike i Kanade (Manijaci USA/Canada), odlučili su da pokrenu akciju prikupljanja novca za podjelu novogodišnjih paketića za mališane iz centra „Vladimir Nazor“.

Centar „Vladimir Nazor“ je javna ustanova za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i nalazi se u Novom Sarajevu na adresi Azize Šaćirbegović br. 80.  Centar je osnovan 30. maja 1968. godine.

S obzirom da su Manijaci USA/ Canada i Udruženje „1921“ veliki prijatelji i „plava braća“, odlučeno je da naše Udruženje još jedanput pokaže svoj humanitarni karakter.

Naime, nakon akcije koja je trajala samo tri dana, veliki Željovci iz Sjeverne Amerike prikupili su impresivnih 4.638,90 američkih dolara. Treba napomenuti da je svaki paketić u sebi imao i proizvod iz fan shopa FK Željezničar.

Predstavnici Udruženja „1921“ su u centru „Vladimir Nazor“ podijelili 260 paketića za mališane te tako uspješno realizirali ovu društveno odgovornu akciju.

Izvor: Udruženje 1921

Related posts

Došao iz SAD da proslavi Bajram u BiH, pa nastradao u saobraćajnoj nesreći

Urednik BiH Info Desk

Lyon: Povodom Dana državnosti BiH sportsko-humanitarna manifestacija

Editor

KUDA IDE BIH DIJASPORA (9)- Fahira Hasedžić: Gdje će završiti bh. dijaspora? Odgovor je jednostavan : “U dijaspori, a i gdje bi drugo!”

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment