Moj stav

(VIDEO) Pohapšeni svi zastupnici Demokratskog fronta nakon izazivanja haosa u Skupštini Crne Gore

Poslanici Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore uhapšeni su nakon što su večeras u Skupštini Crne Gore izazvali haos u plenarnoj sali.

Kako iz minute u minutu vijesti o incidentu prenose mediji u Crnoj Gori, tako je sve više informacija o haosu u crnogorskom parlamentu. Pojavile su se informacije da su pojedini zastupnici opozicije svoje kolege gađali flašama i kompjuterima.

Predstavnici Demokratskog fronta pozvali su građane preko društvenih mreža da izađu na ulice, a podsjećamo da su blokade brojnih magistralnih i lokalnih puteva počele danas.

Poslanici u Skupštini Crne Gore večeras su usvojili u načelu Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, za koji SPC i dio opozicije smatra da je neustavan, diskriminatorski, te su zatražili da se povuče iz skupštinske procedure.

Glasalo je 46 poslanika od toga 45 za, a jedan je bio uzdržan. Nakon toga poslanici DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević su prišli predsjedavajućem i počeli da lome kompjutere i čupaju mikrofone, nakon čega je bačeno pirotehničko sredstvo, javlja CdM

Potom je u skupštinsku salu ušlo nekoliko osoba sa gas maskama na licu.

Posted by Марина Јочић on Thursday, December 26, 2019

Podsjećamo, tokom rasprave Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pozvao je “ratne drugove iz 90-ih da budu spremni”, što je dodatno usijalo atmosferu i izazvalo negodovanje, ali i nervozu kako u Parlamentu Crne Gore, tako i u javnosti.

Tokom višesatne burne skupštinske rasprave predstavnici vladajuće koalicije, kao i SDP su najavili da će podržati ovaj Prijedlog zakona, dok je za predstavnike prosrpske opozicije Prjedlog zakona neprihvatljiv. U Skupštini se vodila žustra polemika oko Zakona, a poslanici DF-a su iznijeli niz uvreda na račun crnoggorske vlasti i  saopštili su da imaju plan djelovanja, te poručili da neće dozvoliti izglasavanje ovog zakonskog akta.  Ovaj opozicioni savez dostavio je preko stotinu amandmana, o kojima raspravlja Skupština. U Skupštini su premijer Duško Marković i ministri u njegovoj Vladi.

Prethodno su Zakonodavni i Odbor za ljudska i manjinska prva odbili sve amandmane koje je podnio Demokrtaski front.

Patria

Related posts

Rasprava o BiH u Senatu SAD-a: Milorad Dodik blokira sve što bi dovelo do napretka u BiH

Editor

MARŠAL JE POMEO KONKURENCIJU: Hrvati na euru žele Tita, a ne Tuđmana

Postoji li historijska pozadina: Zašto su Čović i Dodik miljenici ruske politike

Leave a Comment