BiH dijaspora

“Norveško-Bosanska privredna komora”: Cilj je povezivanje bosanskog i norveškog tržišta

banner

Privrednici u Norveškoj koji imaju za cilj povezivanje bosanskog i norveškog tržišta pokrenuli su “Norveško-Bosansku privrednu komoru”.

Cilj ove komore je spajati privrednike iz Norveške i Bosne i Hercegovine, a sve u cilju jačanja bh. ekonomije. Suad Šabanović, član Upravnog odbora “Norveško-Bosanske privredne komore” ističe da Komora provoditi projekte na više nivoa, od turizma do indistrije.

“Norveško – Bosanska privredna komora ima za cilj povezivanje norveškog i bosanskog tržišta. Na ovom nastojimo raditi i biti odgovoran partner firmama koje žele poslovati u Bosni i Norveškoj. Ove godine imamo u planu realizirati projekte na više nivoa, od turizma do industrije”, za dijaspora.org govori Šabanović.

Kako kaže, glavni cilj je da tokom 2020. godine putem projekata koje realiziraju u Bosni i Hercegovini bude otvoreno između deset i dvadeset radnih mjesta, a to su realna očekivanja jer Bosna i Hercegovina ima mnogobrojne potencijale koje primjećuju norveški privrednici.

“Nadamo se da će direktno i indirektno kroz naše aktivnosti biti ostvareno barem 10 do 20 novih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini.  Bosna ima dosta potencijala u skoro svim privrednim granama i taj potencijal treba početi koristiti. Norvežani primjećuju te potencijale i iskreno se nadam da ćemo zajednički uspjeti uraditi pozitivne stvari za našu domovinu”, naglasio je Šabanović.

Related posts

Meho Selman: Od prijedorskog logorasa do parlamenta Danske

Enver Đuliman: Norveški studenti su plakali dok su istraživali genocid u Srebrenici

Editor

Belgija: Mlada Leila Agić izabrana za vijećnicu Općinskog vijeća u Briselu

Leave a Comment