BiH dijaspora

Poziv za mapiranje kuća i stanova povratnika u RS

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kroz svoj rad pruža podršku u ostvarivanju prava raseljenih lica, izbjeglica i povratnika u Bosni i Hercegovini i u iseljeništvu, na način da ih informira o njihovim pravima i postupku ostvrivanja prava.
Značajna aktivnost koju Ministarstvo provodi je mapiranje kuća i stanova u RS koji su u vlasništvu osoba porijeklom sa područja Entiteta Republika Srpska, a koji su usljed ratnih dejstava u periodu 1991-1995 godine napustili svoje domove ili su protjerani, kao raseljena lica na prostoru Entiteta Federacija Bosne i Hercegovine ili u iseljeništvu.
Cilj mapiranja kuća i stanova je utvrđivanje potreba raseljenih lica, izbjeglica i povratnika koji se veže za stambenu jedinicu u kojoj je stanovao 1991. godine. Na osnovu prikupljenih podataka Ministarstvo će kreirati kvalitetnu bazu podataka koja će sadržavati sve informacije potrebne za planiranje programa i projekata od koji će korist imati raseljena lica, izbjeglice i povratnici u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu.
Trenutno se vrši mapiranje kuća i stanova povratnika u Entitet Republika Srpska.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica BiH

Related posts

Startala aviolinija Mostar -Rim

Editor

Sarajlija kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

Editor

Bijeli golub ponovo (ne) leti 67/ 205: ZBILJA OMELA „NAGRADNU IGRU“

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment