BiH dijaspora

NI STRAH OD „CORONAVIRUSA“ NIJE SPRIJEČIO BOSANCE I HERCEGOVCE DA OBILJEŽE DAN NEZAVISNOSTI DOMOVINE: VIŠE OD 500 GOSTIJU NA MANIFESTACIJI „MLADIH BISERA“ U STUTTGARTU

banner

Odličan program manifestacije Domovini s ljubavlju obilježili nastupi KUD-a „Mladi biseri“, KUD-a „Kolo Merak“, polaznici/polaznice dopunskih škola BiH na bosanskom jeziku iz Rottenburga i Stuttgarta, književnica Aida Đulić i mlada violinistkinja Naomi Hadžić. U zabavnom dijelu programa pjesmom oduševili Šekib Mujanović i Advina Begić

STUTTGART – U organizaciji KUD-a „Mladi biseri“, u Stuttgartu je, u subotu, 29. 02. 2020. godine održana manifestacija „Domovini s ljubavlju“ posvećena 1. martu – Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine kojoj je prisustvovalo više od 500 posjetilaca.

Kulturni program u prepunoj Turn–und Versammlungshalle Degerloch počeo je himnom BiH koju je na klaviru izvela polaznica bosanske škole iz Stuttgarta Lamija Hodžić, a nastavljen odličnim nastupima članova/članica KUD-a Mladi biseri koji su oduševili prisutne prikazanim koreografijama koje je pripremila Slavica Jokić. Posebno najmlađa grupa. Osim Mladih bisera u ovom dijelu programa, oduševili su i gosti iz Gepingena, članovi/članice KUD-a „Kolo Merak“, kao i polaznici/polaznice bosanske dopunske škole iz Rottenburga koje je predvodila profesorica Selma Šabić, a koji su se predstavili igrokazima “Zaljubitis”, “Kupi mi loptu” i “Šta reče pa osta živ”. Izvedbom recitala o domovini, poseban dojam na prisutne ostavili su i polaznici/polaznice dopunske škole BiH iz Stuttgarta, baš kao i književnica Aida Đulić iz Rottenburga.

Među prisutnima na obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Stuttgartu bili su, i: nova konzulica BiH u Stuttgartu Edina Jusufović, članovi/članice rukovodstva Saveza dopunskih škola BiH predvođeni predsjednikom Harisom Halilovićem, predstavnik SSD BiH iz Njemačke Nedžad Solunović i mnogi drugi.

Nakon kulturnog, uslijedio je zabavni dio programa u kome su prisutni uživali u pjesmama Šekiba Mujanovića i Ajdine Begić.

Osim u odličnom kulturnom i zabavnom programu, lijepoj i prijatnoj atmosferi, prisutni na manifestaciji u Stuttgartu uživali su i u specijalitetima bosanske kuhinje i kolačima koje su pripremile vrijedne članice KUD-a „Mladi biseri“.

Odlična voditeljica programa manifestacije u Stuttgartu bila je Sara Glasić, a medijski pokrovitelji magazin Plima.

Pripremio: H.H.

Related posts

Chicago: Predstavljeno idejno rješenje za spomen-obilježje prijedorskim žrtvama

Danska: Mediha Omerović Smajlović, uspješna književna karijera

Editor

Australija: Milka Đurašović optužena za ubistvo svoje dvije kćerke

Editor

Leave a Comment