Društvo

Ženska solidarnost na djelu: Uspješna poduzetnica organizirala beauty dan za štićenice Sigurne kuće u Sarajevu

Međunarodni dan žena koji smo jučer obilježili bila je prilika da se prisjetimo svih hrabrih žena koje su se kroz istoriju borile za rodnu ravnopravnost, ali i da skrenemo pažnju na današnje stvarne žene, njihovu svakodnevnu borbu, izazove sa kojima se suočavaju, ali i veličamo uspjehe koje postižu u svim oblastima života. 

To je, ujedno, i dan kada se na konkretnim primjerima treba pokazati i ženska solidarnost, koja se ne treba svoditi na puko izrečenu sintagmu, a, da ne napominjemo, ona među pripadnicama ljepšeg pola treba biti prisutna svakog dana cijele godine. 

Takvu posvećenost i žensku solidarnost već godinama na najiskreniji način demonstrira Đemila Talić Gabriel, uspješna poduzetnica i bivša počasna konzulica BiH u Sidneju, i to kroz podršku radu i prijateljstvo sa Fondacijom lokalne demokratije.

Iako trenutno na drugom kraju svijeta, u Australiji, Talić Gabriel i ove godine nije zaboravila na žene kojima su solidarnost, lijepa riječ i gest pažnje i ljubavi najjače potrebni. Naime, ona i njen tim zaposlenika Beauty salona Allure za štićenice Sigurne kuće u Sarajevu jučer, 8. marta, su organizirali malo drugačiji, ljepši dan i izmamili su osmjehe sreće i zadovoljstva na njihovim licima.

– Zahvaljujemo se timu Beauty salon Allure što su štićenicama Sigurne kuće uljepšali praznik uslugama šišanja i šminkanja. Posebno se zahvaljujemo Đemili Talić Gabriel, vlasnici salona i dugogodišnjoj prijateljici Fondacije lokalne demokratije i iskrenom borcu za pravo na život bez nasilja- poručili su iz Fondacije lokalne demokratije.

P.R.

Related posts

Tuzla: Godišnjica ratnog zločina na Kapiji

Svi sveti: Neobično ‘Groblje bezimenih’ u Beču

BHD Info Desk Administrator

Tamna čokolada brana depresiji

Leave a Comment