BiH dijaspora Najčitanije

Koronavirus: MVP BiH zamolila sve akreditovane bh.diplomate da pomognu u nabavci respiratora i neophodne medicinske opreme

banner

Ministarstvao vanjskih poslova BiH je održalo prvu videokonferenciju na kojoj je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković zamolila sve šefove diplomatsko-konzularnih predstavnika da pomognu u nabavci respiratora i neophodne medicinske opreme potrebne u Bosni i Hercegovini u borbi protiv virusa COV/19.  

Videokonferenciji je prsustvovalo 55 predstavnika diplomatsko-konzularnih misija akreditovanih u Bosni i Hercegovini. Ministrica Turković je upoznala prisutne putem videolinka sa odlukama Predsjedništva BiH i Vijeća ministara. Obaviješteni su o tekućim pitanjima vezanim za pandemiju COVID-19 virusa u BiH, kao i sa hitnom potrebom osiguranja respiratora i medicinske opreme, te informisala o radu, aktivnostima i planovima kriznog štaba MVP-a.

Ministrica je također upoznala diplomate da je nedavno otvorena dežurna (24/7) telefonska linija +387 33 281 309 i e-mail adresa: emergency@mvp.gov.ba, za komunikaciju i podršku bh. građanima koji se trenutno nalaze u inostranstvu, te stranim državljanima koji borave u BiH.

– Podsjećamo da su dežurna telefonska linija i e-mail adresa u MVP BiH otvoreni isključivo za kontakt naših državljana koji su se zatekli u inostranstvu i imaju potrebu za našom podrškom, odnosno za njihove porodice u zemlji ako te osobe ne mogu direktno da nas kontaktiraju, te za strana lica sa stalnim ili privremenim boravkom u BiH. Naše državljane sa privremenim ili stalnim boravkom u inostranstvu, sa upitima vezanim za poduzete mjere i stanje u BiH prouzrokovano pandemijom COVID-19, molimo da se obraćaju našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima ili da posjete web stranicu MVP BiH (www.mvp.gov.ba) koja se redovno ažurira – saopćio je MVP BiH.

BHDINFODESK

Related posts

Provjerite spisak: CIK BiH odbio upis oko 27.000 birača izvan BiH

Editor

Da li se sjećamo čovjeka koji se na današnji dan 1993. godine živ spalio, zahtijevajući da se zaustavi ubijanje države Bosne i Hercegovine?

BHD Info Desk Administrator

Scandinavian Airlines: Zbog male potražnje odgođen početak letova na liniji Kopenhagen-Sarajevo

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment