Društvo

Zbog koronavirusa javni život u SR Njemačkoj sveden na minimum

Prema podacima www.worldometers.info, do danas u podne , broj zaraženih koronavirusom u SR Njemačkoj iznosio je 58.247. Od koronavirusa u SR Njemačkoj do sada je ozdravilo 8.481 osoba, a umrlo 455.


Zbog koronavirusa javni život u SR Njemačkoj je u samo nekoliko dana sveden na minimum. Kako bi izbjegli kontakte i tako spriječili infekcije, gotovo svi su promijenili svoje ponašanje i pridržavaju se propisanih ograničenja. Disciplinovanost Nijemaca očito daje rezultate.
Povodom pandemije zbog koronavirusa, jučer se građanima Njemačke iz kućne izolacije obratila i kancelarka Angela Merkel. U svom obraćanju kancelarka Merkel je zahvalila građanima na disciplini i ponašanju u skladu sa ograničenjima. „Hvala – od srca vam hvala!“, rekla je kancelarka Merkel.
Kancelarka Merkel je u svom obraćanju naciji istakla razumijevanje i zabrinutost za ekonomiju u cjelini.Političari su poduzeli akcije brže nego ikad i više nego ikad. Mislim da mogu reći: Mi mobiliziramo što možemo kako bi smo našoj zemlji dali sigurnost u ovom nesigurnom vremenu, istakla je Angela Merkel.
Kancelarka Merkel odbila je pozive da se postavljena ograničenja i zabrane kontakata brzo ukinu. Prema njenim riječima, dnevni broj novih infekcija, nažalost, i dalje ne daje razlog za opuštanje i opuštanje uspostavljenih pravila. Stopa rasta zaraženih ostaje mjerilo. Trenutno se njihov broj udvostručava svakih pet i po dana, a mora ići u smjeru za 10 dana, kako njemački zdravstveni sistem ne bi bio preopterećen.

Piše: Haris Halilović

Related posts

Za ulazak u Srbiju od sutra obvezan PCR test

BHD Info Desk Administrator

„Grki su tamo zalogaji hljeba“: Eldina Elšan i Emina Đokić odbile poslove u Njemačkoj i ostale raditi u Sarajevu

Editor

Engleska: Broj muslimana premašio tri miliona

Editor

Leave a Comment