Bosnia Appeal

Samir Heralić iz Austrije donirao nekoliko hiljada maski komšijama iz Hotonja

U toku pandemije koronavirusa pomoć u BiH stiže sa adresa uspješnih Bosanaca i Hercegovaca koji žive širom svijeta. Brojni sportisti, pjevači, biznismeni su učestvuj uakcijama pomoći svojim sunarodnjacima. Jedni su obezbijedili novčane donacije, a drugi neophodna sredstva za dezinfekciju, zaštitne maske, rukavice, hranu…

Svoju humanost u ovoj teškoj situaciji pokazao je i Samir Heralić, vlasnik firme VivaColora iz Austrije, koji dugi niz godina živi i radi u Beču. Ovaj rođeni Banjalučanin koji ima i porodičnu kuću u Hotonju, odlučio je stanovnike ovog vogošćanskog naselja obradovati donacijom od nekoliko hiljada zaštitnih maski.

– Na ovaj način želio sam pomoći svojim komšijama i prijateljima. Znam da vlada nestašica zaštitnih maski i rukavica i ovo je moj doprinos da pomogem u ovim teškim vremenima.

To sam uradio od srca i nadam se da ću ovim maskama barem malo pomoći i olakšati ljudima u Hotonju. Sa prijateljima i partnerima u narednom periodu organizirat ću različite vidove pomoći za stanovnike Kantona Sarajevo – najavljuje Heralić.

P.R.

Related posts

Budimo ljudi, budimo humani / Spasimo život dječaku Maku

Editor

Udruženje pomoć bolesnim – ŽIVOT: Pomozimo Elmini Veletović da se probudi iz kome

Urednik BiH Info Desk

“FOKUS“ U FOKUSU Priča o humanosti udruženja mladih Bosanske Dubice

Leave a Comment