BiH dijaspora

Nizozemska: Bosanskohercegovačkim građanima kojima nije dozvoljen povratak u domovinu, vraćen novac za kupljene karte

banner

Bosanskohercegovačka ambasadorica u Nizozemskoj Mirsada Čolaković izjavila je za Klix.ba da se bh. državljani nažalost nisu vratili iz Nizozemske, ali da im je uplaćeni novac za avionske karte promptno vraćen. “Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske, odnosno kompanija TUI, tražili su da novac za let iz Nizozemske za Sarajevo bude plaćen s jednog računa i da se ne uplaćuje pojedinačno. Novac bh. građana je uplaćen na račun udruženja Platforma, krovne organizacije koja okuplja Bosance i Hercegovce. Nakon što je let otkazan sav novac im je promptno vraćen. U ovom slučaju otkazivanja leta se pokazalo da je bolje što je novac uplaćen na račun tog udruženja”, kazala je Čolaković.

Navodi kako je čelnik nevladine organizacije Platforma nastojao da izađe ususret bh. državljanima koji žele da se vrate i kako je sada uvrijeđen.

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH donijelo je na telefonskoj sjednici održanoj 8. aprila odluku da se evakuiraju građani Nizozemske koji su boravili na prostoru Bosne i Hercegovine, ali je uskratilo bh. državljanima koji borave u Nizozemskoj da se povratnim letom vrate u svoju državu.

U Nizozemskoj se nalazi blizu 130 bh. državljana koji bi željeli nazad u Bosnu i Hercegovinu. Njih 27 uplatilo je po 273 eura za avionsku kartu i njima je, kazala je ambasadorica Čolaković, novac vraćen.

Klix/BHDINFODESK

Related posts

Kanada: Željko Komšić specijalni gost na svečanoj Akademiji povodom Dana nezavisnosti BiH

Urednik BiH Info Desk

Glumac Mirza Mak Medović niže uspjehe u Holivudu

Editor

Savez dopunskih škola Bosne i Hercegovine: KONKURS ZA NAJBOLJE LITERARNE I LIKOVNE RADOVE UČENIKA

Leave a Comment