Sport

Bosanac se pojavio u video izazovu Cristiana Ronalda

banner

Nedavno, na svom instagram profilu, Cristiano Ronaldo je izazvao svoje pratioce na čelendž u trbušnjacima. Mladi sportsti, djeca, rekreativci iz cijelog svijeta su uzeli učešće, a najuspješniji su se našli u spotu kojeg je Ronaldo, jedan pd najboljih fudbalera svih vremena, objavio na svom instagram profilu. Cilj je bio uraditi što više trbušnjaka za 45 sekundi.

Ronaldo je, za kojeg kažu da je jedan od, fizički, najspremnijih fudbalera današnjice, uradio 142 trbušnjaka. Izazov je prihvatio i mladi, devetnaestogodišnji, Kenan Selimović, sin proslavljene atletičarke i rekorderke, Kade Delić Selimović. On je za 45 sekundi uradio 109 trbušnjaka, te se tako našao među 49 odabranih u spotu.

https://www.instagram.com/p/B-nuE6qnexv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

“Od malih nogu radim na sebi i uvijek sam težio da budem bolji. Obradovao sam se pozivu predstavnika svjetskog brenda Nike. Pitali su me da li mogu koristiti video za Ronaldov spot. To je jedna velika čast i sigurno motiv da budem još bolji”, kazao je Selimović.

Baš kao i njegova majka, Selimović od malih nogu živi sportskim životom. Nije atletičar. Prošao je omladinske selekcije Fudbalskog kluba “Sloboda” iz Tuzle, igrao je za Slaven iz Živinica, Mramor, a zadnji klub u Bosni i Hercegovini mu je bio Tuzla City. Sada svoju sreću traži u dalekoj Australiji. Nastupa za klub Glebe Gorillas, te ujedno pohađa Australian International School – Smjer remedijalna masaža. Više od godinu dana proveo je i u Pro Direct Academy u Portugalu.

Sportske.ba

Related posts

Najsnažniji Bosanac i Hercegovac ove godine na takmičenjima širom svijeta

Editor

Aleksandar Ćeferin ” imao posla”: Naš najveći nogometni talenat, od naredne godine u jednom od vodećih klubova engleskog „Premiershipa“!

Urednik BiH Info Desk

Veliko slavlje u Švedskoj: Bosanski klub iz Malmea plasirao se u treću ligu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment