Društvo

Sve o korona-derneku: Ko je učestvao, ko je kažnjen i smijenjen, ko će nam pjevati na bajramskom sijelu?

Dodik: Košarac me razočarao, ispisao je kraj svog političkog puta


Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac, prisustvom na sinoćnoj privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona, napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.
Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži saradnik, te da se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvata.
“Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim preduzećemo one mjere koje su najbolje prije svega za Republiku Srpsku. Naime, imajući u vidu da smjene u Vijeću ministara mogu dovesti do gubljenja pozicija same Srpske, mi ćemo svoje ponašanje prema tome odrediti. U to ne treba niko da sumnja”, poručio je Dodik.
Lider SNSD-a naglasio je da ga je Košarac svojim postupkom iznenadio i razočarao.
“Poništio je sve moje pozitivno uvjerenje u vezi sa njegovim sposobnostima. Učiniti nešto ovakvo nije stvar lične odgovornosti već prije svega političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju fukciju. Dakle, potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje u kome je zarad svog malog ličnog komoditeta doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspješno vodio”, ocijenio je Dodik.
Dodik je konstatovao da ovo vrijeme suočavanja sa epidemijom virusa ne trpi bilo kakve greške, pa ni minimalne.
“Košarčeva odgovornost je veoma značajna imajući u vidu ukupnu konstalaciju odnosa na nivou BiH i činjenicu da vrši tu značajnu političku dužnost. A mi ćemo, svakako, vidjeti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za Republiku Srpsku”, rekao je Dodik.

Dr. Šabanović razriješen dužnosti šefa klinike na KCUS-u, upućen u samoizolaciju

Prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen je dužnosti šefa Opće i abdominalne hirurgije KCUS. Zbog nepoštivanja općih propisanih mjera i opasnosti za uposlenike KCUS i bolesnike, upućen je u samoizolaciju i na postupak epidemiologa KS, saopćeno je iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
“Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko, neodgovornim ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv COVID – 19 koje smo postigli”, navode sa KCUS-a.
Ista mjera – smjena je poduzeta i u slučaju šefice Klinike za gastroenterohepatologiju kao i šefice odjela iste Klinike.
“Nisu se odgovorno ponijele, nisu nosile propisanu zaštitnu opremu. Nisu provodile mjere kontrole i samokontrole te su ugrozile bolesnike i uposlenike navedene klinike. Kao što je poznato Klinika je bila blokirana više sedmica. Trenutno je u punoj funkciji”, navode iz kabineta generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Fejzić izbačen iz Naučnog tijela

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo prof. dr. Rusmir Mesihović razriješio je jutros prof. dr. Nihada Fejzića iz članstva u Naučnom tijela Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom, saopćeno je iz Press službe KS.
Na upražnjeno mjesto u ovom tijelu imenovan je epidemiolog prim.dr. Željko Ler.

Policija nastavlja identifikaciju svih lica koja su boravila u restoranu


Do sada su, pored zatečenih 16, identifikovane još 3 osobe kao učesnici zabave u ugostiteljskom objektu iako je rad istih zabranjen odlukom nadležnih organa zbog prevencije širenja coronavirusa, kazao je za medije Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP KS.
“Odmah je ostvarena neophodna saradnja sa nadležnom inspekcijom kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vrijeme trajanja zabrane rada kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.
Policijski službenici Druge PU, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na identifikaciji lica koja su boravila u navedenom objektu, te će protiv svih biti poduzete propisane mjere i radnje s ciljem sankcionisanja zbog kršenja aktulenih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i drugih organa donesenih u vrijeme proglašenog stanja nesreće uzrokovane aktuelnom pandemijom”, saopćeno je.

KO JE BIO NA DERNEKU

Osim slavljenika dr. Jusufa Šabanovića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca(SNSD) i dekana Veterinarskog faluteta i dojutrošnjeg člana Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo Nihada Fejzića, derneku su prisustvovali i: Bojan Marković, Mladen Stanišić, Ljubomir Mrda, Zijad Blekić, Hajrudin Alić, Sead Balić, Mehmedalija Kriještorac, muzičari Haris Kaltak, Adnan Kuka i Adis Kahvić, te poznate muzičke zvijezde Halid Bešlić, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, te Slađana Mandić i njen suprug Ajlin Ahmić, nekadašnji MMA borac i ugostitelj.

KO JE “PROVALIO” KORONA – DERNEK: Policija je sve doznala s Instagrama Slađane Mandić!


Uprkos mjerama zabrane uvedenima zbog epidemije koronavirusa, u Sarajevu je održana privatna zabava sa blizu 20 osoba, među kojima su bili i neki poznati političari, ljekari, muzičari…
Zabava je održana u restoranu iza spuštenih roleta, iako zabrana za rad ugostiteljskih objekata i dalje vrijedi, a uzvanici se nisu pridržavali mjera socijalne distance već su sjedili jedni uz druge za velikim stolom u sarajevskom restoranu Golf Klub, pjevali i nazdravljali.
Sve je otkriveno zbog Instagrama jer je jedna od sudionica zabave, pjevačica Slađana Mandić, sve dijelila na svojim storijima i tako zabavljala svoje fanove. Snimke je kasnije obrisala ali bilo je kasno.
Zabavu je prekinula policija, a svi sudionici su kažnjeni novčanom kaznom.
O svemu se oglasio i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Koštarac rekavši da je zabavu organizirao njegov porodični prijatelj, hirurg Jusuf Šabanović, koji je, kaže Košarac, pomogao kad su mu majka i stric bili bolesni pa ga nije mogao odbiti.

(VIDEO)KORONA DERNEK U SARAJEVU : Uz ministra Košarca Šerif Konjević, Koke, Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Slađana Mandić…

Korona i problemi koje je izazvao ovaj virus nisu zasmetali Košarcu da uživa u društvu sarajevskih zvijezda Šerifa Konjevića, Halida Bešlića i Semira Cerića Koketa.
Veselo je bilo večeras u Sarajevu u jadnom restoranu u kome se među većom grupom Sarajlija nalazio i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Korona i problemi koje je izazvao ovaj virus nisu zasmetali Košarcu da uživa u društvu sarajevskih zvijezda Šerifa Konjevića, Halida Bešlića i Semira Cerića Koketa.
Na video snimku se vidi kako Košarac uživa u sarajevskoj opuštenoj atmosferi.
Jede se i pije, a veselje se širi na sve strane uz živu kafansku svirku Konjevića, Bešlića…
Sa Košarcem u društvu je i njegov koalicini partner iz Demosa Mladen Stanišić sa Pala prenosi BN.
Tu je i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS-u
Pogledajte veselu atmosferu iz Sarajeva:

https://www.youtube.com/watch?v=5mQLTvp_-u8&feature=emb_title
Yutube

Izvor: Agencije

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne) leti 59/ 205: „DÉJA VU“- VEĆ (NE)VIĐENO

Editor

Koronavirus – Šta raditi s odjećom i obućom kada dođete kući?

Urednik BiH Info Desk

(Video) Potresna iskustva djece tokom genocida u Srebrenici

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment