Društvo

Respiratori mu “došli glave”: Vlada FBiH suspendovala Fahrudina Solaka

banner

Vlada FBiH danas je privremeno suspendovala direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka do okončanja istrage koja se vodi za kupovinu 100 respiratora koje je FUCZ nabavio preko firme Srebrena malina Fikreta Hodžića za 10,5 miliona KM, odnosno do okončanja aktivnosti u vezi sa procesom javnih nabavki.

Vlada FBiH ovlastila je i potpisnika u ime Federalne uprave civilne Mustafu Kadribegovića koji je do sada bio pomoćnik direktora.

Solak je 5. maja uputio otvoreno pismo javnosti u kojem je zatražio svoju preventivnu suspenziju dok se ne okonča istraga.

Vlada Federacije BiH danas je zatražila da joj, do sutra u 16 sati, bude dostavljena dopuna informacije o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH. Dopunom mora biti obuhvaćena realizacija javnih nabavki koje je provela FUCŽ, uključujući predmet i postupak nabavke, količinu, cijenu, te naziv dobavljača i korisnika nabavljene opreme, kako je to bilo i traženo zaključkom Vlade FBiH od 30.4.2020. godine.

Takva, dopunjena informacija, bit će razmatrana u nastavku 222. sjednice u četvrtak.

Related posts

Maske za osvježenje lica, nestanak bubuljica i mitesera

BHD Info Desk Administrator

Rakija kao lijek

BHD Info Desk Administrator

Čović preskočio 9. januar: Strah zbog smjene Del Vechia ili nešto drugo

Leave a Comment