BiH dijaspora

Danas povratak bh. građana iz Rusije u domovinu

Sa Aerodoroma “Nikola Tesla” u Beogradu danas bi trebalo da bude organizovan humanitarni let za Moskvu, kojim će se u BiH vratiti njeni građani koji su se u vrijeme pandemije virusom korona zatekli u Ruskoj Federaciji, a izrazili su želju da se vrate kući.

U kabinetu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kažu da su im se s pozivom za pomoć obratili studenti koji studiraju u Rusiji i njihovi roditelji, državljani BiH, kako bi im bilo omogućeno da se vrate kući, s obzirom na to da nema komercijalnih letova iz Ruske Federacije.

Iz kabineta su naglasili da je Vlada Republike Srpske na inicijativu Milorada Dodika obezbijedila humanitarni let na relaciji Beograd – Banja Luka – Moskva i Moskva – Beograd – Banja Luka.

Iz Dodikovog kabineta su pojasnili da se radi o oko 70-ak državljana BiH, a ostatak slobodnih mjesta biće ustupljen državljanima Srbije koje je pandemija zatekla u Ruskoj Federaciji.

Prema njihovim riječima, let za Moskvu biće popunjen državljanima Rusije koji se nalaze u BiH i Srbiji, a žele da se vrate svojim kućama, što je organizovano u saradnji sa ambasadama Rusije u BiH i Srbiji.

Patria

Related posts

Slovenija: Vozači protjerani zbog veza s Bosnićem vratili se u BiH

BHD Info Desk Administrator

Švicarska: Bh. državljani hoće kući!

Urednik BiH Info Desk

Zašto je bh. državljanima uskraćen plaćeni povratak iz Nizozemske?

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment