BiH dijaspora Najčitanije

New York: Nakon što je nožem povrijedio policajca, upucan napadač Dženan Čamović porijeklom iz BiH

banner


Dženan Čamović je teško ranjen tokom sukoba sa policijom u srijedu navečer u New Yorku, nakon što je nožem povrijedio policajca. U sukobu su povrijeđena još dvojica policajaca, te su sva trojica završili u bolnici. Policajci su ispalili 22 hica na Čamovića, koji je pogođen sa osam metaka.
Mladić kojeg je policija upucala u Brooklynu (SAD) nakon što ih je napao nožem je pod istragom zbog mogućih veza se terorizmom.
Osumnjičeni je identificiran kao 20-godišnji Dženan Čamović, a iz policije su saopćili da nema kriminalnu historiju, ali da se istražuje njegova pozadina, odnosno moguća povezanost sa ISIL-om ili drugim terorističkim skupinama.
Bit će, najavljuju iz FBI-a, ispitana historija njegovih putovanja i kontakata. Istražitelji kažu da je Čamović imigrant, te da je moguće da je iz Bosne i Hercegovine.
Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je kazao da su sva trojica policajaca koje je napao Čamović također doseljenici u SAD.
Federalni agenti u četvrtak su izvršili pretres u Čamovićevoj kući, koja je nešto više od jednog kilometra udaljena od mjesta napada.

Šokiran sam kad sam čuo da je nožem ubo policajca, da su ga upucali i da je još živ. To je nevjerovatno. Izgledao je kao tih i dobar momak. Ne znam zbog čega je to uradio. Nikad se nije činio ljutim – rekao je Čamovićev komšija David Song.

Twitter objava

Policajci su ispalili 22 hica na Čamovića, koji je pogođen sa osam metaka.
Policijski komesar Dermot Shea rekao je da nije jasno da li će Čamović, koji je uspio oduzeti pištolj od policajca, zaista pucao na policiju.

U preliminarnoj smo fazi otkrivanja dokaza, stvaranja veza i istraživanja veza ukoliko postoje – rekao je Shea.
Rođak osumnjičenog, koji je odbio dati svoje ime, rekao je da terorističke veze ne dolaze u obzir.

Apsolutno ne. Izuzetno poštujem policiju, ali lako je optužiti muslimana za terorizam. To je prvi prijestup koji pada na pamet kad neko spomene muslimana. Možda je bio napadnut jučer. Mogao je biti isprovociran. Mogao je spomenuti, kao što bi svi spomenuli Boga. Mogao je reći Allah, ali niko ne zna. Nadam se samo da će policijska uprava istražiti – kazao je rođak.
Rođak je također rekao da dovodi u pitanje verziju događaja policajaca. Rekao je da nije “logično da 20-godišnje dijete napada naoružane policajce”. Dodao je da Čamović živi sa ocem, majkom i sestrom, a navodno je odrastao u SAD-u i govori jedino engleski jezik.

BHDINFODESK

Related posts

Michigan: Specijalci uhapsili Aleksandra Kneginića bosanskohercegovačkog državljanina radi prikrivanja ratnog zločina

Urednik BiH Info Desk

Cikotić: Državljani s dvojnim državljanstvom dužni posjedovati važeći bh. pasoš

Urednik BiH Info Desk

Mostarac iz Švicarske kupuje nekadašnju Fabriku duhana Mostar

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment