Moj stav Pogledi

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990: Mi nismo “istočni susjedi”, mi smo Hrvati!

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 žestoko je reagirao na odluku vlasti Republike Hrvatske o ponovnom uvođenju samoizolacije za građane Bosne i Hercegovine koji ulaze u Hrvatsku.
Odluka je, podsjetimo, izazvala žestoke reakcije u javnosti, a bh. intelektualci danas su pozvali na uzvraćanje recipročnih mjera Hrvatskoj.
Usprkos porastu broja zaraženih, usprkos ugrozbi koja prijeti, pozivamo Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i Vladu Republike Hrvatske, ne želeći se baviti politikvanstvom i populizmom, da nađe način i otvori mogućnost prelaska granice za državljane RepublikeHrvatske koji žive u Bosni i Hercegovini. Također, naglašavamo nismo istočni susjedi Republici Hrvatskoj već Hrvati”, naveo je Cvitanović.

Davor Božinović, šef Nacionalnog stožera civilne zaštite, izjavio je kako je odlučeno da se uspostavi poseban režim za građane naše države, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Naime, uvodi se 14 dana karantene (samoizolacije) za sve one koji u Hrvatsku budu dolazili iz navedene četiri države, bez obzira na državljanstvo.

Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana. Obaveza se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju kroz navedene zemlje.

BHDINFODESK

Related posts

PRAVDA KAO MJERA POMIRENJA

OSVANUO NOVI “NON-PAPER”: Američki stručnjak za Balkan Daniel Serwer najavio rasplet situacije

Urednik BiH Info Desk

Ramizova zelena salata za održivi povratak

Editor

Leave a Comment