Bosnia Appeal

Akcija Pomozi.ba: Pomoć za Sandžak

banner

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo akciju za pomoć Sandžaku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za gradove Sandžaka u kojima je zbog koronavirusa i velikog broja oboljelih proglašeno vanredno stanje.

– Prema informacijama koje smo dobili, situacija u Sandžaku je poprilično teška, posebno u Novom Pazaru. Na našu adresu je u proteklih nekoliko dana stigao veliki broj upita i molbi za pomoć ljudima iz tog kraja, zbog čega smo odlučili brzo reagovati. Ovu akciju radimo koordinirano sa pojedinim udruženjima iz dijaspore – navode iz udruženja Pomozi.ba.

Svi koji žele u narednih nekoliko dana mogu donirati novac za pomoć stanovnicima sandžačkih opština u kojima se bilježi nagli porast broja zaraženih koronavirusom.

Udruženje Pomozi.ba je već obezbijedilo 50.000 zaštitnih maski, a prikupljeni novac će biti iskorišten za nabavku zaštitne i druge medicinske opreme, te dezinfekcionih sredstava kojih nema dovoljno u lokalnim zdravstvenim ustanovama.

Novac je moguće donirati na web stranici www.pomoziba.org ili putem standardnih računa udruženja Pomozi.ba. Također, pozivom na telefonski broj 17022 za pomoć Sandžaku se doniraju 2 KM. Broj mogu pozvati korisnici svih telefonskih operatera u Bosni i Hercegovini.

Izvor: https://pomoziba.org/campaign/15/pomoc-za-sandza

Related posts

Banovići: Agi Borovačkiću pomoć stiže od dijaspore iz Danske

Editor

Apel: Svojom donacijom pomozite da „Bosanski vitez“ sačuva i odbrani Bosnu

BHD Info Desk Administrator

Bošnjački džemat “Hilal BCS” iz Dewsbury: Pomoć migrantima u Bosni i Hercegovini

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment