Društvo

Austrija ne preporučuje svojim građanima da putuju BiH, Srbiju, Albaniju, Kosovo, Makedoniju i Crnu Goru

banner

Austrija će danas izdati službeno upozorenje svojim građanima za putovanja u Crnu Goru i drugih pet država Zapadnog Balkana.

Kako piše ugledni Der Standard, upozorenje se odnosi na putovanje u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Albaniju, Kosovo, Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru.

Upozorenje će danas biti javno objavljeno, a medijima je potvrđeno prije zakazane konferencije za medije. Upozorenje je najvišeg, šestog nivoa, građanima se ne preporučuje putovanje u ove zemlje, a od Austrijanaca koji trenutno ili stalno borave u ovim zemljama traži se da napuste države.

Kako već stoji na stranici Ministarstva vanjski poslova odluka je nastala je na temelju opsežnih informacija koje pružaju austrijska i evropska predstavnička tijela i koja se redovno ažuriraju, a namjera je putnicima ponuditi najveću moguću transparentnost i najširi mogući temelj za odluke o putovanju.

Upozorenje se odnosi i na brojne druge zemlje, a između ostalih i na SAD, Brazil, Švedsku, Veliku Britaniju, Rusiju, kao i kinesku provinciju Hubei, četvrti Gütersloh i Warendorf u njemačkoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija i italijansku regiju Lombardiju.

BHDINFODESK

Related posts

25. godišnjicu genocida u Srebrenici dočekujemo bez Zakona o zabrani negiranja genocida

Urednik BiH Info Desk

(Video) Prije četvrt vijeka, u masakru na Markalama poginula 43, ranjena 90 civila

Urednik BiH Info Desk

„Grki su tamo zalogaji hljeba“: Eldina Elšan i Emina Đokić odbile poslove u Njemačkoj i ostale raditi u Sarajevu

Editor

Leave a Comment