Društvo Zdravlje

Korona je noćna mora za Veliku Britaniju: Do sada na Ostrvu umrlo 43.730 pacijenata

Kraj juna Velika Britanija je dočekala na neslavnom prvom mjestu u Evropi po broju umrlih i zaraženih od posljedica koronavirusa. Statistika je neumoljiva i ona pokazuje da je do sada na Ostrvu umrlo 43.730 pacijenata, u istom periodu registrovano je ukupno 312.654 oboljelih dok je od početka pandemije testirano 9.426.631 stanovnika.

Ovaj neslavni rekord ovih dana prokomentarisao je i Britanski premijer “Ovo je katastrofa. Hajde da ne ublažavamo riječi. Mislim da je ovo apsolutno bila noćna mora za ovu zemlju i da je država prošla kroz veliki šok”, rekao je Boris Johnson za Radio “Times”. Uz to dodao da je kriza izazvana koronavirusom, bila katastrofalna za Veliku Britaniju i da će Vlada provjeriti šta nije urađeno dobro, ali da sada nije trenutak za istragu.

Iako od ponedeljka na snagu stupaju blaže mjere, one se za sada neće odnosti na grad Leicester, on ostaje u svojevrsnoj izolaciji, jer je broj zaraženih trostruko veći nego u drugim gradovima. Koronavirus je u ovom gradu uzela maha i većina oboljelih su ovaj put mlađe osobe i vlada je donijela odluku da uvede svojevrsnu izolaciju grada, kao preventivni način daljenjeg širenja pandemije.

Podsjećamo na tekstove objavljene krajem marta, tada je u Velikoj Britaniji broj umrlih iznosio 2.043 osobe, krajem aprila taj broj se popeo na preko 26.000 umrlih.

BHDINFODESK

Related posts

Recept: Zbogom začepljenim arterijama, visokom krvnom pritisku i holesterolu!

Med i limun preporuka za zdrav život!

Urednik BiH Info Desk

SREBRENICA 25: Zajedno protiv virusa poricanja

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment