Društvo

Imaju većinu: Krivokapić, Bečić i Abazović potpisali sporazum

banner

Nosioci tri izborne liste koje su na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori osvojile 41 poslanički mandat – Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpisali su danas sporazum kojim su se, između ostalog, obavezali da nova vlada neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmjene državne zastave, grba i himne.

Krivokapić tvrdi da će kurs ove tri koalicije biti procrnogorski, javlja CDM. 

“Deklarativan je bio odnos Crne Gore prema pregovorima sa Evropskom unijom, a mi želimo da bude suštinski. Zakonom o slobodi vjeroispovijesti sada se ugrožava imovina u ovom slučaju SPC. Borićemo se protiv organizovanog kriminala i korupcije. To je borba za Crnu Goru. Nijesmo učesnici ni u jednoj aferi. Ako se nađemo u bilo kakvoj aferi molim vas da nas ne štedite”, kazao je on na konferenciji za novinare koja je u toku.

Prema riječima Bečića ovaj sporazum je najbolji odgovor na pokušaje stvaranja vještačke krize. On tvrdi da će nova vlast biti pomiriteljska i proevropska i da će služiti Crnoj Gori i državi.

“Poštovaćemo Ustav i nema inicijativa za mijenjanje državnih simbola. Cilj nam je jačanje građanske Crne Gore. Nećemo se vraćati u prošlost. Nema revanšizma, ali će biti odgovornosti, reda i rada. Pred nama je konstituisanje nove demokratske vlasti. Nema isključivanja bilo kojeg pojedinca, ali je stručnost na prvom mjestu. Vjerujem da su dani prebrojavanja iza nas. Želimo da građanima Crne Gore bude bolje”, poručio je Bečić.

Abazović je ubijeđen da je sporazum najveće istorijsko dostignuće u posljednjoj deceniji. On je saopštio da će ova većina imati podršku međunarodne zajednice.

“Buduća vlada da se hitno posveti ekonomskom stanju u državi. Čeka nas prazna kasa. Čeka nas borba protiv korupcije i kriminala. Nema više. Sa ovim umire svaka manipulacija DPS-a. Nova stranica u istoriji političkog života Crne Gore. Pogažena je Crna Gora iz devedesetih a pobijedila je evropska Crna Gora”, rekao je Abazović.

On kaže da su lako došli do rješenja.

“Naš čeka puno posla. Svako odugovlačenje nije dobro za građane. Ova trojica moraju biti posvećena svamom građaninu”, dodao je on.

BHDINFODESK

Related posts

Zastrašujuća statistika: Corona virus danas

Editor

Koronavirus: Australija neće otvarati granice do iduće godine

BHD Info Desk Administrator

Mladi Goražda poručili ‘Ne želimo otići iz BiH’

Leave a Comment