Transfermarkt: Miralem Pjanić daleko najskuplji bh. fudbaler

Transfermarkt, specijalizirani njemački portal za transfere, nedavno je ažurirao je procijenjene vrijednosti najboljih svjetskih fudbalera prema kojima je Miralem Pjanić i dalje najskuplji Bosanac i Hercegovac.

Novi as Barcelone procjenjen je na 45 miliona eura i daleko je najskuplji naš fudbaler.

Drugo mjesto na listi zauzeo je Sead Kolašinac kojeg cijene na 16 miliona eura, dok je cijena porasla Edinu Višći. Kapiten Bašakšehira je sada procijenjen na 12,5 miliona eura i drži treću poziciju. Najboljih pet zaokružuje kapiten reprezentacije Edin Džeko koji s 34 godine i dalje vrijedi odličnih 10 miliona eura te veznjak Milana Rade Krunić koji je procijenjen na 6,5 miliona eura.

Među 10 najskupljih su još Amer Gojak iz Dinama (5 miliona eura), Gojko Cimirot iz Standarda (4,5), Haris Hajradinović iz Kašimpaše (3), Ermin Bičakčić iz Hoffenheima (2,8) i Muhamed Bešić iz Evertona (2,4).

Vrijedi istaći da su ovoj petorici cijene opale, osim Hajradinovića, kojem je cijena na tržištu skočila. Naime, u aprilu je vrijedio 2,4 miliona eura, ali mu je na posljednjem ažuriranju cijena skočila na 3 miliona eura, što mu je i donijelo mjesto među deset najskupljih Zmajeva.

Transfermarkt

BHDINFODESK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit us on Facebook