Društvo

MEMORIJALNI CENTAR SREBRENICA PREDSTAVIO ZVANIČNI VIDEO OBILJEŽAVANJA 25. GODIŠNJICE GENOCIDA

Memorijalni centar Srebrenica predstavio je danas zvanični jednominutni video najave obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, koji je urađen zahvaljujući podršci kreativnog tima “Fabrika” te je realiziran u verzijama na bosanskom i engleskom jeziku.
“U ovom jednominutnom videu htjeli smo novoj generaciji, koja je naviknuta na brzi prijem informacija, približiti historijski kontekst genocida u Srebrenici. Naš tim je radio na pripremi tekstualnog sadržaja, te je sve posloženo u ovaj video zahvaljujući kreativnom timu “Fabrika”, koji je osmislio idejni koncept i doveo stvar do realizacije.
Izuzetno je važno reći kako su svi materijali koje ovih dana puštamo u javnost rezultat kombinovanih napora fotografa, snimatelja, dizajnera, montažera, koji svoj rad daju besplatno i u tome je najveća vrijednost.
Ovdje koristimo priliku da se zahvalimo fotografima, novinskim agencijama i medijima što su nam ustupili svoje video i foto-sadržaje, te muzičkim producentima koji su nam donirali svoje muzičke izvedbe.

Zajedno se sjećamo, i zato vam hvala. Približili smo genocid svijetu, ponovo”, poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

You Tube

BHDINFODESK

Related posts

(video) Cikotić: Odlazak mladih najveća je sigurnosna prijetnja BiH

Urednik BiH Info Desk

Zbog izbornih prevara uhapšeni zastupnici u Skupštini Brčko distrikta

Editor

Uz Svjetski dan Roma: U BiH Romi se suočavaju s kršenjem njihovih osnovnih prava

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment