Bosnia Appeal

BiH građani iz Nizozemske donirali zaštitnu opremu Memorijalnom centru Srebrenica

banner

Vrijeme pandemije COVID-19 donijelo je i izazove u realizaciji aktivnosti i posjeta pri Memorijalnom centru Srebrenica.

Platforma BiH je pomogla neformalnoj grupi građana za dostavu donacije od 10 dispanzera, 500 maski i 10 llitara sredstava za dezinfekciju. Firme Bositex i Zara Maglaj koji su dosavili  doniranu opremu i  također donirale 300 maski i 10 litara sredstava za dezinfekciju“, pojasnila je Amra Begić Fazlić iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Ovaj izazov su prepoznali i ostali Bosanci i Hercegovci u Nizozemskoj koji su  pomogli u nabavci zaštitne opreme Memorijalnom centru Srebrenica i organizatorima Marša mira – Puta sjećanja 2020. godine.

Osim toga Bosanci i Hercegovci okupljeni oko Platforme BiH u Holandiji donirali su Crvenom krstu/križu Tuzla 5 toplomjera. Selvedina Mašić-Gušić i Juliette Bakkeren su, kao i prošlih godina, donirali potrošni materijal za potrebe Marša mira – Puta sjećanja 2020. godine, uz dodatne kabanice za volontere i toplomjere. Također, toplomjere su osigurali Udruženje preživjelih Srebreničana ‘Srebrenica 95’ i Mladi BH..

Iz Memorijalnog centra Srebrenica su još jednom upozorili sve građane da prate uputstva nadležnih institucija, ali i Organizacionog odbora 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima UN-ove „sigurne zone“ Srebrenica, posebno kada su u pitanju ograničenja vezana za aktivnosti na Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici – 11. jula.

Memorijalni centar Srebrenica

Related posts

Košarkaš- humanista Jusuf Nurkić porodici Memišević kupio kuću!

Editor

Njemačka organizacija Help dopremila zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva u Goražde

BHD Info Desk Administrator

NEW YORK: ISLAMSKI CENTAR MONTICELLO UPLATIO 32,440 DOLLARA ZA POMOĆ TURSKOM NARODU

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment