BiH dijaspora

U Splitu mimohod za žrtve Srebrenice – 25 ruža bačeno u more

banner

Bošnjačke udruge u Splitu organizirale su u petak navečer tradicionalni “Mimohod 8372” u spomen na žrtve Srebrenice a s Rive je u more bačeno 25 ruža kao simbol 25 godina od masakra u Srebrenici u ljeto 1995. što su ga počinile srpske postrojbe pod zapovjedništvom Ratka Mladića

Sudionici “Mimohoda 8372” šetajući središtem Splita i Rivom nosili su višemetarski transparent s natpisom “25 godina – ne zaboravi Srebrenicu”, te državne zastave Hrvatske i Bosne Hercegovine.

Većina sudionika jednosatnog mimohoda nosila je zbog epidemioloških razloga i zaštitne maske. Organizator splitskog mimohoda za žrtve Srebrenice Kadro Kulašin najavio je da će bošnjačke udruge u Splitu potaknuti u gradskim i županijskim tijelima da se jedna ulica u Splitu nazove po Srebrenici.

“Mi Bošnjaci u Republici Hrvatskoj na spomen Srebrenice se naježimo, ali isto tako i na spomen Vukovara, Škabrnje, Ahmića, Stupnog Dola Trusine, Vareša, Sarajeva, Prijedora, Manjače, Goražda Foče i svih drugih gradova gdje su nevini bili žrtve,” kazao je Kulašin. Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Splitu Edin Nurkić rekao je da se ovakvim mimohodom kao što je u Splitu, izražava i izvan Bosne i Hercegovine suosjećanje za srebreničke žrtve i podrška onima koji tuguju za svojim najmilijim stradalim u Srebrenici.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Split

Related posts

Šepić: Hitno promijeniti odnos prema našem narodu koji radi vani i želi doći kući

Urednik BiH Info Desk

UZ POMOĆ VLADE FINSKE: LAHKO JE BITI BOŠNJAK U TOJ ZEMLJI

Editor

Beč: Tuzlanka govori 18 jezika, studira na tri fakulteta

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment