Bosnia Appeal

MFS-EMMAUS: Kurban 2020. godine

Pored naših stalnih partnerskih organizacija te institucija Islamske zajednice u BiH koje svake godine redovno doniraju velike količine kurbanskog mesa za potrebe svih naših korisnika, prisutan je i određen broj pojedinaca koji samoinicijativno doniraju kurbane ili sredstva za kupovinu kurbana.

Poštujući njihovu volju i želju da pomognu naše korisnike i ove godine dajemo informaciju o cijeni kurbana. Cijena je jedinstvena i iznosi 300 KM po kurbanu. Kurbani će kao i prethodnih godina biti prikupljani u prostorijama naše centrale u Doboj Istoku. Sve prikupljene količine kurbanskog mesa biće iskorištene prvenstveno za ishranu 430 naših korisnika smještenih u Prihvatni centar Duje, kao i za druge projekte kroz koje se kontinuirano priprema i do 3500 obroka dnevno,kao što su: Internatski smještaj za djecu u Potočarima, Jedan obrok dnevno, Narodna kuhinja u Doboju i dr.

MFS-EMMAUS/KURBANI

BHDINFODESK

Related posts

Miralem Pjanić pozvao sve dobre ljude da se uključe u projekat Roditeljske kuće

Urednik BiH Info Desk

Žalosno: Nakon dva mjeseca provedenih u londonskim frižiderima, proteklog vikenda rahmetli Razija Fazlić je našla svoj smiraj

Editor

Norveška humanitarna organizacija “Go Care” i Merhamet obnavljaju saradnju

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment