Društvo

Hapsio na svoju ruku, pa onda uhapšen policijski komandir u Cazinu Said Ljubijankić

banner

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, pripadnici SIPA-e uhapsili su danas komandira Policijske stanice Cazin, potvrđeno je i zvanično iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona. 

Komandir PS Cazin Said Ljubijankić (1969.) sumnjiči se za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i protivpravno lišenje slobode.

“Sumnja se da je u periodu od kraja aprila do sredine juna ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protivzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se slobode liši jedno oštećeno lice, iako se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata krivičnog djela. Po nalogu osumnjičenog oštećeno lice je lišeno slobode i protivpravno zadržano, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode”, navode iz Tužilaštva USK.

Nakon toga, kažu u Tužilaštvu, Ljubijankić je nastavio nezakonito postupati, te uprkos direktnom nalogu dežurnog tužioca, Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona protiv oštećenog dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

“O daljnjim radnjama i eventualnim mjerama u ovom predmetu, postupajući tužilac će odlučiti nakon što osumnjičeni bude predat i ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona”,  naveli su iz Tužilaštva USK.

BHDINFODESK

Related posts

Koronavirus u Njemačkoj: Stopa smrtnosti najmanja u EU

Urednik BiH Info Desk

BiH: U vojnoj vježbi ‘Brzi odgovor 2020’ učestvovat će predstavnici 20 država

Editor

KROZ DUBIČKU KARANFIL MAHALU

Editor

Leave a Comment