Sport

Jusuf Nurkić nakon povratka na teren: Osjećam se odlično, u odličnoj sam formi

Nakon skoro šesnaest mjeseci Jusuf Nurkić, ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš i igrač ekipe Portland Trail Blazersa, vratio se na teren. Nakon jučerašnje prijateljske utakmice Blazersa protiv Indiana Pacersa, u kojoj je Nurkić odigrao odličnu partiju, emotivno je pred novinarima govorio o povratku na teren.

YouTube


“Riječima se ne može opisati uzbuđenje koje osjećam usljed povratka na teren. Osjećam se odlično, u odličnoj sam formi, ali me je pomalo i umorilo to uzbuđenje zbog povratka. Zadovoljan sam igrom cijele ekipe i onim što je prikazano na terenu. Svi smo željeli pobjedu”, poručio je Nurkić te se nadovezao na pitanje novinara u vezi s njegovom psihološkom pripremom za povratak na teren.

“Sve ovo vrijeme osjećao sam ogromnu podršku sa svih strana. Zahvaljujući članovima porodice, saigračima i fanovima, u emocionalnom smislu, olakšan mi je povratak, ali i cjelokupno ovo putovanje koje je iza mene”, dodao je bh. košarkaš.

Podsjetimo, u martu prošle godine Nurkić se povrijedio te, iako se očekivalo da će se na teren vratiti godinu poslije, NBA liga je zbog pandemije koronavirusa odgođena do 31. jula.

Related posts

Smiješna kazna: UEFA kaznila Arnautovića zbog psovanja šiptarske majke

Urednik BiH Info Desk

Uz proteste navijača reprezentacije BiH, predstavljen novi selektor Zmajeva Ivaylo Petev

Urednik BiH Info Desk

Anel Ahmedhodžić: Igrat ću za reprezentaciju Bosne i Hercegovine!

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment