Sport

Jusuf Nurkić nakon povratka na teren: Osjećam se odlično, u odličnoj sam formi

banner

Nakon skoro šesnaest mjeseci Jusuf Nurkić, ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš i igrač ekipe Portland Trail Blazersa, vratio se na teren. Nakon jučerašnje prijateljske utakmice Blazersa protiv Indiana Pacersa, u kojoj je Nurkić odigrao odličnu partiju, emotivno je pred novinarima govorio o povratku na teren.

YouTube


“Riječima se ne može opisati uzbuđenje koje osjećam usljed povratka na teren. Osjećam se odlično, u odličnoj sam formi, ali me je pomalo i umorilo to uzbuđenje zbog povratka. Zadovoljan sam igrom cijele ekipe i onim što je prikazano na terenu. Svi smo željeli pobjedu”, poručio je Nurkić te se nadovezao na pitanje novinara u vezi s njegovom psihološkom pripremom za povratak na teren.

“Sve ovo vrijeme osjećao sam ogromnu podršku sa svih strana. Zahvaljujući članovima porodice, saigračima i fanovima, u emocionalnom smislu, olakšan mi je povratak, ali i cjelokupno ovo putovanje koje je iza mene”, dodao je bh. košarkaš.

Podsjetimo, u martu prošle godine Nurkić se povrijedio te, iako se očekivalo da će se na teren vratiti godinu poslije, NBA liga je zbog pandemije koronavirusa odgođena do 31. jula.

Related posts

DENVER: NAREDNE SEDMICE POČINJE SEDMI BALKAN SOCCER CAMP

SARAJEVO: U SUBOTU STARTA “BALKAN SOCCER CAMP”

BHD Info Desk Administrator

U izradi monografija Bordo vremeplov autora Semira Zilića: Historija FK Sarajevo na jednom mjestu

Leave a Comment