Društvo Zdravlje

Predsjednik Italije Sergio Mattarella odlikovao Martinu Mlinarević Sopta

banner

Martina Mlinarević Sopta, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj, te naša ugledna književnica, pjesnikinja i kolumnistica dobila je visoko odlikovanje predsjednika Italije Sergia Mattarelle. Odlikovanje je dodijelio na prijedlog aktuelnog šefa italijanske Vlade Giuseppea Conta.

Ambasada Italije u Bosni i Hercegovini je na svom zvaničnom Twitter nalogu objavila da je ambasadorici Mlinarević Sopta priznanje uručeno za promovisanje prevencije raka dojke i vrijednosti dijaloga u društvu.

image

Poruka Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini/ Twitter

– Orden za posred opustjelih grudi za svaku od nas koja se bori svakodnevno, na svim poljima, za nositi ga od ponosa na lijevoj strani srca. Orden za svaku bitku koja je prošla, šikaniranje, prijetnje, pljuvanje, odbacivanje, paljenje. Za sve iznad čega ste stajali prkosno držeći glavu iznad vode, ne dopuštajući da vas potopi. Orden za moju drugu obitelj u Barletti koja me primila kao derle u ratu, stotine nas, stotine talijanskih obitelji, grlili ljubavlju. Grazie, Italia, napisala je Martina na svom Facebook profilu.

BHDINFODESK

Related posts

Daruvarac na svinjac okačio zastavu Hrvatske s petokrakom i dobio kaznu u dinarima

Editor

25. godišnjica genocida u Srebrenici bit će obilježena 11. jula

Editor

Recept: Zbogom začepljenim arterijama, visokom krvnom pritisku i holesterolu!

Leave a Comment