Dopunske škole

STUTTGART-NORD: UPIŠITE I VI SVOJU DJECU U BOSANSKU ŠKOLU!

STUTTGART – U petak, 25. 09. 2020. godine počinje izvođenje dopunske nastave na bosanskom jeziku u dopunskoj školi BiH Stuttgart-Nord, za školsku 2020/2021. godinu.

Bosanska škola u Stuttgart-Nordu djeluje već 11 godina, a nastava se izvodi u prostorijama Rosensteinschule, Nordbahnhofstr. 120, 70191 Stuttgart-Nordbahnhof, svakog petka, od 16 do 18 sati.

Nastava će se izvoditi uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite od korona virusa i preporuka nadležnog ministarstva B-W-a za ovu oblast. Dakle, pravila su ista kao i kod pohađanja redovne nastave u njemačkim školama.Nastava u dopunskim školama BiH koje koordinira Savez dopunskih škola BiH, u saradnji sa DKP-a BiH izvodi se po planu, programu i udžbenicima MCP-a BiH.

Dopunsku nastavu na bosanskom jeziku mogu pohađati sva djeca školskog uzrasta, od prvog do devetog razreda čiji su roditelji državljani BiH, porijeklom iz BiH, kao i sva druga djeca školskog uzrasta koja to žele.

Mjesta još ima u svim odjeljenjima dopunskih škola Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj.INFO: 0179 452 66 40 i 0176 200 79 537.

H.H.

Related posts

„Kvalitetno inkluzivno obrazovanje sada!“: #ProbudiSe

Editor

Mladi inovator Džena Kovačić na pragu pronalaska lijeka za tuberkulozu

Editor

Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori: Olakšati dolazak dijaspore u domovinu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment